Izvor: KURIR
04.01.2021 u 13:28
0

UKINUT PRITVOR DIREKTORU GERONTOLOŠKOG CENTRA: Osumnjičen za smrt 51 stare osobe zaražene koronom

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan Stevanović (47), pušten je iz pritvora 31. decembra, u kojem je bio osam i po meseci, od hapšenja sredinom aprila 2020.

Pritvor mu je ukinut odlukom Apelacionog suda u Nišu koji je preinačio rešenje niškog Višeg suda od 28. decembra, kojim je Stevanoviću bio produžen pritvor, precizirala je za medije portparol suda Irena Gušić. Apelacioni sud je naložio u odluci da se Stevanović odmah pusti na slobodu.

Stevanović se sumnjiči za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenja zaraze Covid-19 u tom centru usled čega je u aprilu preminula 51 osoba.

SVE O SPORTU

KOKEZA UŠAO U RAT SA VIDIĆEM: Pet godina ne radi ništa a soli pamet svima!

VANSERIJSKI UČINAK SRBINA! PONOVIO TRIPL-DABL: On je NEZAUSTAVLJIV

NEŠTO NIJE U REDU SA MITROVIĆEM: Sta se dešava sa SRBINOM?!

Inače, nakon što mu je vraćena optužnica podignuta u oktobru protiv Stevanovića, Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi dopunu istrage u ovom slučaju.

Stevanović se sumnjiči za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, u vezi s krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, a zbog nepreduzimanja mera za sprečavanje širenja zaraze kovid-19 u Gerontološkom centru Niš. Zbog toga je u centru bilo zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih. Preminula je 51 osoba.

Za krivično delo za koje se tereti zaprećena je kazna od najmanje dve do 12 godina zatvora. Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, Stevanović je negirao krivicu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter