Izvor: UCENTAR/SD
08.09.2023 u 11:04
1

UŽAS U KRAGUJEVCU: Dete (9) terali da pojede bombonu punu droge – mališan pao u nesvest!

Ispred jedne osnovne škole u širem centru Kragujevca čije ime nećemo navoditi iz bezbednosnih razloga, dete uzrasta 9 godina stariji momci su naterali da pojede bombonu od koje mu je pozlilo. Posle nekoliko trenutaka srušio se.

„NOGA MOG SINA JE VISILA NA GRANI“: Potresna ispovest roditelja dece koju je Goran pokosio u Zaječaru

Prema nezvaničnim informacijama portala „Ucentar“ dete, koje pohađa drugi razred osnovne škole, je bez svesti hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je stabilno.

– To što su se ovakva lica pojavila ispred jedne škole ne znači da se ne mogu pojaviti i ispred drugih – navodi sagovornik Ucentar upućen u sam događaj.

– Razgovarajte sa decom o ovakvim temama. Na vreme treba reagovati i prijaviti bilo kakva sumnjiva lica školskom policajcu i policiji uopšte radi prevencije bilo kakvog rizika.

Devetogodišnji dečak, koji je prema nezvaničnim navodima portala Ucentar, progutao amfetamin, koji su mu stariji momci dali kao bombonu, smešten je u jedinicu intenzivne nege UKC Kragujevac.

Zvanično možemo da potvrdimo da je dečak na lečenju u UKC Kragujevac, u jedinici intenzivne nege Klinike za pedijatriju. Dete je stabilnih vitalnih funkcija i van životne opasnost – rekla je Vanja Đorđević, PR UKC Kragujevac i dodala da više detalja ne mogu da kažu jer je reč o maloletniku.

Šta su amfetamini?

Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini a to je sintetički stimulans mozga koji prouzrokuje promene mentalnih i motoričkih funkcija. Amfetamini se koriste u medicinske svrhe za lečenje poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, narkolepsije..

Međutim, amfetamini se često zloupotrebljavaju zbog njihovih stimulirajući učinaka i sposobnosti povećanja energije, budnosti i fokusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UŽAS U KRAGUJEVCU: Dete (9) terali da pojede bombonu punu droge – mališan pao u nesvest!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter