Izvor: Kurir.rs
20.02.2023 u 10:07
0

UŽIVO NASTAVAK SUĐENJA KLANU VELJKA BELIVUKA: Lalić će pred sudom do detalja opisati najstrašnije slike mučenja i ubijanja!

Sudsko veće donelo je odluku da se današnje ročište održi, nakon što je sudija Vinka Beraha utvrdila da su svi optuženi.

Svedok-saradnik na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić danas bi pred Specijalnim sudom trebalo da nastavi sa iznošenjem detalja vezanih za kriminalnu delatnost grupe.

BAKSUZNI 4. FEBRUAR ZA BELIVUKA: Klan mu je razoren pre dve godine, a na isti datuma je uhapšen i zbog ubistva na šinama!

9.50 – Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće donelo je odluku da se današnje ročište održi, nakon što je sudija Vinka Beraha utvrdila da su svi optuženi, njihovi branioci i zastupnici oštećenih prisutni u sudnici broj 1 u Specijalnom sudu u Beogradu. Konstatovano je da za Lalića optuženi nemaju dodatnih pitanja.

9.00 – Optuženi stigli u sud

Konvoj marica sa optuženim pripadnicima klana stigao je u Specijalni sud u Beogradu.

Naoružani pripadnici Žandarmerije s fantomkama i dugim cevima raspoređeni su oko i ispred suda.

U dnici bi trebalo Laliću da budu prikazani snimci i slikeo kojima bi on trebalo da iznese svoja saznanja.

– Najverovatnije će mu biti prikazane slike i snimci pribavljeni putem međunarodne pravne pomoći, koje su optuženi razmenjivali preko aplikacije Skaj, kao i one snimljene putem video-nadzora. Pošto slike treba prvi put da budu prikazane javno u sudnici, Lalić bi trebalo da se izjasni ko je ko na fotografijama i da li su one autentične – objasnio je sagovornik.

Ove slike prikazivane su optuženima i tokom njihovog saslušanja u tužilaštvu. Laliću je, navodno, tokom gledanja fotografija iz kuće u Ritopeku, koju su zvali „klanica“, tada pozlilo. Priča se da je čak povraćao kada je video slike brutalno mučenih i iskasapljenih ljudi.

Podsetimo, suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zvanično je počelo sredinom oktobra prošle godine, a okrivljeni svedok Srđan Lalić najviše je vremena proveo za govornicom odajući sve tajne klana za koje nikada nije bilo dovoljno dokaza da se protiv ove kriminalne grupe podigne optužnica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter