Izvor: Kurir.rs
04.05.2023 u 11:58
0

„VIŠE IH NIKADA NEĆEMO VIDETI“: Bele ruže i suze neutešnih drugara ispred škole na Vračaru (FOTO)

Učenik osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio je juče osmoro đaka te škole i čuvara, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je jutros minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smena počeće minutom ćutanja.

Gradska opstina Vračar dosla je da oda počast svim stradalima i da se pomoli za sve povređene.

„Pratimo zdravstvena stanja sve dece, dečak koji ima prostrelne rane na kičmi u jako je teškom stanju, ali nadamo se najboljem. Ova škola ima video nadzor, obezbeđenje, ovako nešto se nikada nije desilo, rekao je predsednik opštine Vračar i dodao:

K.K. JE NAJMLAĐI MASOVNI UBICA U ISTORIJI: Zavio Srbiju u crno

„Moramo sada da se potrudimo da se nikada ne ponovi, sva deca su jako opterećena, ne samo u ovoj školi, treba im dati prostora i ukazati na to da je na svima nama odgovornost“, izjavio je predsednik opštine Vračar.

Rekao je da su sada po čitavom gradu pojačane mere obezbeđenja.

Policija je trenutno u Osnovnoj školi „Vladimir Ribnikar“ sa zaposlenima, nastavnicima i drugim osobljem.

Obavlja se razgovor sa njima i nastavlja uviđaj dok je ispred škole okupljeno oko 100 učenika koji se opraštaju od ubijenih drugara, ostavljaju cveće i pale sveće.

– Tri drugarice su nam ubijene, nikada ih više nećemo videti, jer je to tako odlučio – kažu  drugarice ubijenih devojčica iz susednog odeljenja koje u crnom, sa belim ružama idu sa se oproste od njih.

Inače, deca su rekla da misle da je dečak bio ljubomoran jer su, kako kažu, sva deca sa spiska bila najbolji đaci i natprosečni u svojim vannastavnim aktivnostima.

Kako tvrde učenici ove škole, dečak koji je počinio masakr navodno je bio zaljubljen u jednu od ubijenih devojčica. Nju je ubio u hodniku, kada je izlazila iz toaleta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter