Izvor:
19.07.2017 u 20:18
0

ZARAĐIVALI NA TUŽNOJ SUDBINI LJUDI Pokrenuta istraga protiv krijumčara migranata kroz Srbiju!

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv petočlane kriminalne grupe koja se sumnjiči za krijumčarenje migranata kroz Srbiju radi prebacivanja ka zemljama Evropske unije i predložilo sudu da im se odredi pritvor, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su Nenad Stanković, Milan Jović, Negovan Veljković, Branimir Karajić i Saša Stošić.

Oni se sumnjiče da su od februara do 2. juna omogućili nedozvoljeni prihvat i tranzit za 38 migranata, stranih državljana, od kojih je 16 iz Avganistana.

Osumnjičeni su omogućili prihvat migrantima na području Zaječara i Dimitrovgrada u blizini srpsko-bugarske granice i njihov nedozvoljen tranzit do Beograda, a u cilju njihovog ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Na teret im se stavlja krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da se u odnosu na Stankovića, Jovića, Veljkovića i Karajica odredi privor u trajanju do 30 dana, dok za Stošića pritvor nije tražen.

izvor/informer

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter