Izvor: Tanjug
10.11.2020 u 01:32
0

ZLOČINAC DANAS PRED HAŠKIM SUDOM: Veselji se izjašnjava o krivici

Veselji je uhapšen u četvrtak, 5. novembra

OVO ĆE VAS ZANIMATI

TMURAN UTORAK: Vreme u Srbiji maglovito i sa mrazem

OTVARANJE STARIH RANA U ĆIRILICI: Slučaj „Panda“ i tajne OVK

NAJNOVIJA ODLUKA TRAMPA: Smenio šefa Pentagona

KISIĆ-TEPAVČEVIĆ UPOZORAVA: Broj zaraženih je sve veći!

Nekadašnji šef obaveštajne službe terorističke zločinačke OVK Kadri Veselji danas popodne će prvi put biti izveden pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu radi upoznavanja sa optužnicom i izjašnjavanja o krivici.

Veseljiju će biti pročitana redigovana optužnica koja ga zajedno sa Hašimom Tačijem, Jakupom Krasnićijem i Redžepom Seljimijem tereti po raznim vidovima krivične odgovornosti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, nakon čega će ga sudija će ga pozvati da se izjasni o krivici po optužbama za koje se tereti.

On može odmah da se izjasni o krivici ili u roku od 30 dana, na novom ročištu.

Veselji je uhapšen u četvrtak, 5. novembra, nakon čega je zajedno sa Tačijem i Seljimijem iz Prištine prebačen u Hag i smešten u pritvor.

SAZNAJTE JOŠ

DNEVNI HOROSKOP ZA 10.NOVEMBAR: Jarac i Vodolija treba da obrate PAŽNJU na ove stvari!

OBOREN RUSKI HELIKOPTER: Azerbejdžan priznao „grešku“!

PA LJUDI MOJI DA LI JE OVO MOGUĆE Neverovatne fotografije koje se ne mogu objasniti! (FOTO)

Tači i Krasnići juče su se izjasnili da nisu krivi za optužbe za koje ih tereti Specijalizovani tužilac Kosova.

Pred Specijalizovanim većima u Hagu, poznatim i kao sud za zločine OVK, Veselji će kao i ostali odgovarati i po komandnoj i po individualnoj krivičnoj odgovornosti za zločine koje je OVK počininla na Kosovu i Metoji i severu Albanije u periodu, koji je obuhvaćen optužnicom, od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Optužbama koje su napisane u 10 tačaka, zajedno sa ostalima se, pored drugih optužbi, tereti za 98 ubistava, za 18 poznatih žrtava prisilnog nestanka i više od 416 nezakonitih pritvaranja, koja su izvršena bilo po njegovom naređenju, bilo uz njegovu pomoć, podršku ili sa njegovim znanjem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter