Izvor: telegraf.rs
15.11.2023 u 16:40
0

LOŠE VESTI: Amazon se pridružuje talasu otpuštanja u gejming industriji

Amazon reorganizuje svoj gejming sektor, ukidajući 180 radnih mesta

Amazon je objavio smanjenje broja zaposlenih u svom gejming sektoru za 180 radnih mesta, kao deo opšte reorganizacije. U okviru ove reorganizacije, kompanija će takođe zatvoriti svoj kanal na Twitchu, koji poseduje, koji nije uspeo da privuče značajnu pažnju publike.

Ova odluka dolazi u trenutku kada gejming industrija beleži oko 6500 otpuštanja u 2023 uprkos izlasku popularnih igara iz franšiza kao što su ZeldaSpider-Man i Mario.

LJUBITELJI TVITERA ĆE POBESNETI: Mask najavio nove promene, aplikacija „X“ više neće biti kakvu je pamtite

U poslednjih šest meseci, velike gejming kompanije poput Epic GamesUbisoft Montreal i Niantic takođe su najavile smanjenje broja zaposlenih.

Amazon Games, osnovan 2012. godine, počeo je sa razvojem igara za mobilne uređaje, a kasnije se proširio na veće projekte, uključujući online igre kao što su New World i Lost Ark. Prošle godine, kompanija je objavila da će izdati novu single-player igru zasnovanu na franšizi Tomb Raider, a u maju su najavili razvoj igre inspirisane Gospodarom prstenova.

Kristof Hartman, potpredsednik Amazon Games, u emailu upućenom zaposlenima, izjavio je da su ova otpuštanja deo napora kompanije da restrukturira svoje poslovanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter