Izvor: HappyBSC
02.04.2022 u 17:44
0

OVE ŽIVOTINJE ZAUVEK NESTAJU SA LICA ZEMLJE? Najnežnija vrsta se bori za opstanak

Leptiri bi mogli potpuno da izumru sa lica zemlje, odnosno, jedna njihova vrsta.

Britanski leptiri se bore za opstanak zbog dužih i toplijih jeseni i zima izazvanih klimatskim promenama. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prelepi beli leptiri sa zelenim venama – uobičajeni u Velikoj Britaniji – loše su se pokazali u eksperimentima na višim temperaturama. Manje je verovatno da će ovi leptiri ubuduće moći da prežive toplije zime kakve su sve više od proteklih godina.

Kada gusenica prestane da jede, visi naglavačke sa grančice ili lista i linja se. Unutar svog zaštitnog omotača radikalno se transformiše, na kraju nastaje kao leptir.

Životinje koje uđu u fazu mirovanja tokom zime posebno su podložne zagrevanju jer to podiže metabolizam i dovodi do toga da brže ostaju bez energije.

Dr Nilsen, profesor sa univerziteta je rekao: „Iako životinje u stanju mirovanja troše manje energije od aktivnih životinja, one troše više kada je toplije i ne mogu da jedu da nadoknade izgubljenu energiju“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter