Izvor: happyBSC
05.01.2021 u 15:35
0

SUMORNO ISTRAŽIVANJE NAUČNIKA Do 2040. nestaće četvrtina gradova!

Novo istraživanje je pokazalo da tlo doslovno tone ispod naših stopala.

SVE O KORONI

JEZIVO! Zaklana žena kod Požarevca!

KORON LAVIRINT U SRBIJI: Borba se nastavlja!

POČELA VAKCINACIJA U VOJNOJ BOLNICI NA KARABURMI: KOMANDANT IVO U PRVIM REDOVIMA (FOTO)

TUGA! PREMINUO MLAD ANESTEZIOLOG: Lep, nasmejan, dobar čovek… nije pobedio

POBEDNIK! Milorad Dodik izašao iz bolnice, obratio se narodu (VIDEO)

U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE I DALJE TEŠKA SLIKA: Veliki broj kovid pacijenata u KCV se BORI ZA ŽIVOT na respiratorima

Prema podacima novog istraživanja, do 2040. godine će potonuti 12 miliona kvadratnih kilometara zemlje.

– Spuštanje površine kopna je potencijalno razarajuća opasnost koju može uzrokovati niz prirodnih i antropogenih okidača, ali je to uglavnom rezultat čvrste ili tečne mobilizacije ispod površine – navodi se u istraživanju.

Uzroci su većinom rezultat ljudske aktivnosti kao što su vađenje nafte, prirodnog gasa i podzemnih voda.

– U narednim decenijama globalna populacija i ekonomski rast povećaće potražnju za podzemnim vodama, a crpljenje podzemnih voda u kombinaciji sa sušom verovatno će povećati sleganje zemljišta i uzrokovati s tim vezanu štetu – smatraju naučnici.

Oni su ustanovili da je na najmanje 200 lokacija u 34 zemlje došlo do sleganja tla zbog crpljenja podzamnih voda u poslednjih 100 godina. Većina gradova je smeštena na lokacijama kojima preti sleganje tla.

PROČITAJTE JOŠ

OTAC TROVAČ! Pokušao da ubije bivšu ženu i ćerku krofnama!

Miloš Teodosić MVP Evrokupa!

KAKVA TERETANA, SVI NA KLIZANJE Svi benefiti zabavne zimske aktivnosti

BELI SPORT ZAVIJEN U CRNO: Novakov trener tuguje!

– Naše istraživanje je pokazalo da 1.596 većih gradova, odnosno 22 posto od 7.343 velika grada u svitu preti rizik od potencijalnog sleganja tla – stoji u istraživanju.

Opasnost je veća zbog činjenice da su rizične lokacije naseljene ili se nalaze oko gusto naseljenih urbanih centara. To znači da će biti uticaja na veliki broj ljudi i na različite načine. Naučnici traže od lidera zemalja da uvedu politike vezane za sleganje tla, a to je posebno važno jer se povećava i nivo mora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter