Izvor: happyBSC
08.01.2021 u 13:55
0

LJUDSKI OTPAD KAO GORIVO Vozovi u Britaniji prevoziće putnike na biometan

Ljudi bi uskoro mogli da putuju vozovima koji kao gorivo koriste ljudski i životinjski otpad.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

LOPUŠINA ZA HAPPY TV: Ovako se prisluškivao Slobodan Milošević

DANAS JE DRUGI DAN BOŽIĆA: Slavi se Sabor Presvete Bogorodice, običaji su brojni

ISPOVEST I OBEĆANJE MRKONJIĆA POSLE BOLNICE: Medicinarima se videle samo oči, potpuno su predani poslu, ODUŽIĆU IM SE

STANJE NA PUTEVIMA: Pojačanje saobraćaja, zastoji na izlazima iz zemlje

Inženjeri, koji stoje iza projekta BioUltra kompanije Ultra Light Rail Partners, imaju za cilj da zamene gradske vozove i tramvaje alternativnim vozilima na biometan i da tako zaštite okolinu. Kompanija je dobila novac iz fonda britanske vlade kako bi razvila voz na biometan. Cilj je razviti voz koji može da primi do 120 putnika.

Biometan je vrsta biogoriva dobijenog iz nekoliko otpadnih proizvoda uključujući mulj iz kanalizacije, ostatke useva na farmama, stajsko đubrivo i ostatke hrane. Sve ovo razgrađuju bakterije kako bi se dobio gas koji se koristi kao „čišće“ aternativno gorivo.

PROČITAJTE JOŠ

LONČAR OTKRIVA: Evo da li će PCR test za naše građane koji dolaze u Srbiju biti obavezan i posle 10. januara

NEVIDLJIVA GRDOSIJA: Nova tehnologija smanjuje mogućnost da se tenk opazi za čak 80%

UDOVIČIĆ O SITUACIJI SA KORONOM: Borimo se za svaki život, ne znamo koji je dan

Iako biometan zaista ispušta ugljenik u atmosferu, zagovornici tvrde da bi do toga svakako došlo prirodnim procesima i da korištenje ovog goriva jednostavno daje njegovim sastojcima novu svrhu u koju spada i sprečavanje potrebe sagorevanja fosilnih goriva. Novi vozovi će se kretati novootvorenim linijama.

Cilj kompanije URL Partners je da ponudi rešenje većim i manjim gradovima u Velikoj Britaniji kako bi smanjili zagađenost i unapredili kvalitet života.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter