Izvor: Tanjug
30.07.2021 u 08:50
0

Tesla plaća 1,5 milona dolara za manji kapacitet baterije za automobile

Američka kompanija Tesla je pristala da plati 1,5 miliona dolara za rešavanje potraživanja nakon što je jedno od ažuriranja softvera kompanije bežičnim putem privremeno ograničilo maksimalni kapacitet punjenja baterije i raspon u 1.743 Modela S.

VAŽNO:

PRITVOR ISTIČE U PONEDELJAK: Danas se očekuje optužnica protiv Belivukove grupe

DA SE NE ZABORAVI! Odata počast žrtvama ustaškog zločina u Glini

U OVIH SEDAM OPŠTINA MANJE OD 30 ODSTO VAKCINISANIH: Kada dođe sledeći talas, oni su prvi na udaru!

Danas Srbi slave Ognjenu Mariju: Ko slavi ovu svetiteljku, siguran je u letinu! Ko se ogreši o njen dan, teško njemu!

Predloženo poravnanje pokriva advokatske takse i troškove, a vlasnicima vozila će biti plaćeno po 625 dolara za smanjene performanse baterije.

Kao deo sporazuma, Tesla takođe mora da obezbedi dijagnostiku i obaveštenja u vezi s baterijama vlasnicima svojih električnih automobila pod garancijom kad god je potrebna popravka baterija.

Prema dokumentima dostavljenim Okružnom sudu SAD u San Francisku, a prema predloženom poravnanju Tesla bi uplatio 1,5 miliona dolara u fond kroz koji bi se vlasnicima vozila platilo zbog smanjenih performansi vozila koje su nastale usled smanjenja baterije, a takođe bi pokrivao i advokatske takse i troškove tužilaca.

PROČITAJTE JOŠ:

VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK, 30. JUL: Veoma toplo vreme, ali sa promenljivim vetrom!

SITUACIJA JE ALARMANTNA! Više šumskih požara na području Nikšića

AMSS PORUČUJE: Oprezno u saobraćaju zbog visokih temperatura

Prema podnescima, ažuriranje softvera uticalo je na 1.743 vlasnika Tesla Modela S,a u maju 2019. kompanija se takođe suočila sa negativnim publicitetom nakon što se jedno od njenih vozila Model S zapalilo u Hongkongu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter