Izvor:
25.02.2019 u 11:42
0

OSKAROVCI I KOD NAS NA VELIKOM PLATNU: “Zelena knjiga“ dominirala na dodeli nagrada!

Film "Zelena knjiga" Pitera Farelija apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Oskara sa tri osvojene statuete, a to ostvarenje srpska publika će imati priliku da pogleda 27. februara u Sava Centru, u okviru 47. Festa.

"Zelena knjiga" proglašena je najboljim filmom na sinoćnoj dodeli priznanja Američke filmske akademije, Piter Fareli odneo je nagradu za najbolji originalni scenario (uz Nika Valelongu i Brajana Kjurija), a Maheršala Ali trijumfovao je u kategoriji najboljeg sporednog glumca kao Don Širli, legendarni pijanista koji sa svojim neotesanim vozačem iz Bronksa kreće na turneju po američkom jugu.

Film će na Festu imati četiri projekcije: 27. februara u 19 sati u Sava centru, 28. februara u 17.30 sati u "Sinepleksu" (Ušće), 2. marta u 18 časova u "Sinepleksu" (Delta siti) i 3. marta u 15 sati u bioskopu "Fontana".

Olivija Kolman je odnela nagradu za najbolju glumicu u filmu "Miljenica", koji je otvorio ovogodišnji Festa, a ostvarenje Jorgosa Lantimosa biće prikazano danas od 19.30 sati bioskopu "Sinegrand-Kapitol Park Rakovica".

Redžina King osvojila je Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Šapat ulice" Berija Dženkisa, u kome tumači majku glavne junakinje koja se bori da oslobodi svog nepravedno zatočenog verenika.

Ovaj film će na programu Festa biti danas u 17.30 u "Sinepleksu" (Ušće), 26. februara u 19.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 28. februara u 19.30 u "Sinegrand- Kapitol Park Rakovica".

Film "Čovek iz senke" nagrađen je Oskarom za najbolju šminku.

Ovo ostvarenje govori o usponu Dika Čejnija do mesta potpredsednika Amerike i jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a srpska publika će moći da ga pogleda danas u 19 sati u Sava centru, 26. februara u14.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 27. februara u 19 časova u "Fontani" i 28. februara u 19 sati u "Sinepleksu" (Ušće).

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter