Izvor: BSC HAPPY
10.08.2023 u 22:09
0

„ČUJTE SRBI“: Bio je VELIKI prijatelj srpskog NARODA, njegovo SRCE sahranjeno je na Kajmakčalanu, a ostavio nam je VAŽNU PORUKU (VIDEO)

Dr Arčibald Rajs, švajcarski forenzičar i doktor hemije, igrom sudbine obreo se u našoj zemlji početkom XX veka. Zavoleo je Srbe toliko da je u Srbiji pronašao novu domovinu, vrlinama našeg naroda se neizmerno divio, ali je bolno uvđiao i naše mane.

DUHOVNA PODRŠKA: Episkop Teodosije posetio pritvorenog Miluna Milenkovića Luneta u zatvorskoj jedinici u Podujevu

Shvativši da bi te mane mogle biti pogubne po narod koji mu je toliko prirastao za srce, napisao je knjigu „Čujete Srbi“ sa željom da nam pomogne da izbegnemo sopstvene zamke.

„Volim vašu zemlju, od koje ništa ne očekujem, na idealističniji način nego vi, a i zato što sam za nju žrtvovao sve što čovek može žrtvovati“, napisao je Rajs.

Umro je 08.08. 1929. godine, a njegovo srce je po njegovoj želji sahranjeno na Kajmakčalanu.

@vukvukk♬ Now We Are Free – Claudia Hirschfeld

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter