Izvor: Stil
11.10.2023 u 18:29
0

KOJA JE ŽIVOTNA TAJNA NAJSTARIJEG ČOVEKA IZ ALEKSINCA? Ovo radi a sada je napunio 101 godinu!

Dragoljub Živanović, jedan od najstarijih stanovnika aleksinačke opštine, ove godine je napunio 101 godinu

Prošle nedelje, Aleksinačka opština je proslavila jedan poseban jubilej – Dragoljub Živanović je napunio čak 101 godinu života. Tajna njegovog dugovečnog života, kako kaže, leži u jednostavnim životnim navikama i mudrim izborima ishrane.

Deda Dragoljub se seća vremena kada je imao povišen šećer i morao je da se pridržava dijetalne ishrane. Važna stavka koju je primenio, jeste zdrav doručak.

Za njega, njegova unuka Suzana je kulinarski čarobnjak koji mu svakog dana priprema obroke sa ljubavlju.

„ZAŠTO SE VI MEHMEDE SELIMOVIĆU IZJAŠNJAVATE KAO SRBIN?“ Kada mu je Meša odgovorio na ovo pitanje u sali je nastao MUK

Jedna od ključnih promena u ishrani dede Dragoljuba dogodila se pre 20 godina kada su mu lekari preporučili da se prebaci na raženi hleb. Svako jutro, Dragoljub započinje dan sa tri parčeta raženog hleba i pola litre mleka. Ova ishrana čini ga srećnim i zdravim.

Stručnjaci se slažu da izbor raženog hleba umesto običnog belog ima brojne zdravstvene prednosti. Raženi hleb je bogat vlaknima, vitaminima i mineralima, a takođe ima niži glikemijski indeks, što znači da ne izaziva velike skokove nivoa šećera u krvi. Ovo je posebno važno za osobe koje žele da održe stabilan nivo šećera u krvi.

Za doručak, raženi hleb može da se kombinuje sa različitim zdravim namazima kao što su niskomasni sirevi, humus ili avokado, pružajući raznovrsne ukuse i nutritivne benefite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter