Izvor: Srbija danas.rs
19.10.2023 u 09:56
0

NEVEROVATNO I BIZARNO: Ima ključ od stana i auta pod kožom, a ovo je njegovo iskustvo

Pristao da testiraju čipove na njegovoj koži

Jedan Amerikanac, inače vlasnik Tesla automobila, nedavno se odlučio na nesvakidašnji potez – ključ od automobila ugradio je pod kožu.

Brendon Delali je na društvenim mrežama objavio video na kojem se vidi kako mu je čip ugrađen u desnu ruku, a zatim ga koristi za otključavanje vozila, ali i kako je ova neobična procedura izgledala.

– Sada ga koristim kao ključ kada mi se blutut ključ pokvari ili nemam karticu – napisao je Delali.

Ovaj pomalo bizarni čin je omogućen zahvaljujući čipu koji funkcioniše po istom principu kao i beskontaktne platne kartice, a Delali je deo grupe od 100 ljudi koji još uvek testiraju ove čipove, pre nego što budu dostupni široj javnosti.

twitter/printscreen

– Kompanija koja je ovo spojila bukvalno ima svoju prodavnicu aplikacija u kojoj možete bežično instalirati aplikacije u svoje telo pomoću ovih čipova. A jedna od aplikacija je upravo bila Tesla ključ kartica. To je bila prva aplikacija koju sam instalirao na njega jer imam Teslu – rekao je.
Vlasnici Tesle koji nisu spremni na ovako radikalne poteze, inače otvaraju svoja vozila pomoću ključ-kartice ili aplikacije na mobilnom telefonu, međutim, Delali, koji je veliki ljubitelj tehnike, kaže da već ima jedan čip u svojoj levoj ruci u kojem se nalaze „ključevi“ od njegove kuće, njegova kontakt kartica, kao i potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa.

– Cela ideja je bila da imam ključ od kuće u levoj ruci, a ključ od auta u desnoj – rekao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter