Izvor: RTS
18.09.2023 u 19:01
0

NOVA MODA: Katolički sveštenik u mantiji sa leopard printom hit na društvenim mrežama (FOTO)

Monsinjor Nikola Đirasoli, apostolski nuncije u Slovačkoj, početkom septembra držao je misu u Ruvo di Pulji, njegovom rodnom gradu u Italiji, u mantiji sa leopard printom. Ubrzo su korisnici društvenih mreža širom sveta počeli da tumače ovaj izbor monsinjora Đirasolija.

Fotografije, objavljene na Fejsbuk stranici katedrale u italijanskom gradu Ruvo di Pulja, koje su potom uklonjene, obišle su društvene mreže za samo nekoliko sati, izazivajući kritiku, ali i šaljive komentare zbog odežde sa životinjskim printom koju je apostolski nuncije nosio tokom službe, prenosi italijanska agencija Agi.

Kako je vreme prolazilo, broj komentara vernika na društvenim mrežama umnožavali su se višestruko: Tigar-sveštenik u borbi protiv zla, „Model u stilu Tarzana, koji bi učinio da aktivisti za zaštitu životinja zaneme.

NEVEROVATAN PRIZOR: Pogledajte očaravajući ples kineskog „letećeg zmaja“ od skoro 1.000 dronova (FOTO, VIDEO)

Neki od korisnika komentarisali su ovaj izbor kao „Stilski pad“, zatim kao razlog zbog kojeg biskup trči brže, a bilo je i onih koji su videli sličnost sa stilom Kruele de Vil.

Na Fejsbuku, na stranici katedrale, objavljeno je da ovakav izbor mantije ima svoje značenje.

Ova mantija je deo zvanične mise siromašnih afričkih naroda za koje se monsinjor Đirasoli oduvek interesovao u svom pastirskom mandatu. Nosio je da blagodari Gospodu za izgradnju kuća onima kojima su najpotrebnije na tom kontinentu. Shvatamo da su komentari bez poštovanja posledica nepoznavanja i molimo vas da se uzdržite od neprikladnih tumačenja, navodi se u saopštenju katedrale.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter