Izvor: happyBSC
09.12.2020 u 11:26
0

OBJAVLJENA FORBSOVA LISTA Ovo su najmoćnije žene na svetu

Magazin „Forbs“ objavio je listu 100 najmoćnijih žena sveta, a na njoj se našlo i 12 menadžerki koje trenutno slove za najbogatije žene na planeti.

Kada je u pitanju lista 100 najmoćnijih žena, nju drugu godinu zaredom predvodi nemačka kancelarka Angela Merkel. Pored Merkelove, u vrhu liste su još dve političarke, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i novoizabrana američka potpredsednica Kamala Haris.

NAJVAŽNIJE DANAS

UDES KOD VELIKE PLANE: Poginula jedna osoba

PREVRNUO SE KAMION KOD SREMSKE MITROVICE: Ima povređenih

DANAS SE SLAVI SVETI ALIMPIJE: Ova stvar se nikako ne radi

Ipak, ono što je mnogo zanimljivije jeste to da su mjesto na listi pronašle i žene koje u ovom trenutku imaju enormno bogatstvo koje se procenjuje na milijarde dolara. Listu predvodi Abigejl Džonson koja se na listi najmoćnijih žena nalazi na 9. mestu. Ona je izvršna direktorka finansijskog fonda „Fidelity Investments“ koju je osnovao njen deda Edvard Džonson 1946. godine. Prema Forbesovoj listi, njeno bogatstvo se procenjuje na 15 milijardi dolara.

Druga na listi je bivša izvršna direktorka kompanije „Oracle“ Safra Katc. Od 1999. godine Katc je uključena u rad „Oraclea“, a 2017. godine izabrana je i u odbor direktora kompanije Volt Dizni. Njeno bogatstvo procenjuje se na 1,2 milijarde dolara prema Forbsovoj listi.

Opra Vinfri, poznata voditeljka i vlasnica nekoliko medijskih kompanija, zauzima 20. poziciju kada je u pitanju lista najmoćnijih žena sveta. Iako nije u samom vrhu, njena neto vrednost procenjuje se na 2,6 milijardi dolara.

Šerli Sandberg zauzela je 22. mesto kada su u pitanju najmoćnije žene sveta. Direktorka poslovanja kompanije Fajsbuk 2012. godine izabrana je u bord direktora ove kompanije te je tako postala prva žena koja je postala direktorka. Pre toga bila je deo kompanije Gugle. Magazin „Forbs“ njeno bogatstvo procenjuje na 1,8 milijardi dolara.

SAZNAJTE JOŠ

JEZIVO SVEDOČENJE I VAPAJ OCA: Sekta će mi UBITI decu zbog bivše SUPRUGE i njene porodice koji su ČLANOVI!

PAKAO NEPREDVIDIVE KORONE: Devojka (22) pre virusa bila zdrava i prava, sada se bori za život u Batajnici

NASTRADALI DEČAK BIO OMILJEN U ZGRADI: Tuga u naselju Braće Jerković

Iako na listi najmoćnijih žena ne kotira baš najbolje, smatra se da je najbogatija žena na svetu Mak Kenzi Skot čije se bogatstvo procenjuje na skoro 60 milijardi dolara. Ova književnica se razvela od Džefa Bezosa, osnivača „Amazona“. Upravo je razvod nju učinio najbogatijom ženom na svetu jer je u parnici dobila određeni deo udela u Amazonu.

Pored njih, na Forbesovoj listi najmoćnijih žena si i:

42) Laurene Povel Jobs, 21,1 milijardu dolara

45) Đina Rajhart, 16,7 milijardi dolara

68) Kiran Mazumdar-Šav, 4,6 milijardi dolara

70) Zhu Kunfei, 16,4 milijarde dolara

74) Džidit Faulkner, 5,5 milijardi dolara

81) Lam Vai Jing, 3,9 milijardi dolara

90) Le Bo-jin, 1,9 milijardi dolara

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter