Izvor: Alo
14.10.2023 u 07:29
0

OVAJ „VANZEMALJAC“ PROŽDIRE ŽRTVU IZNUTRA: Naučnici došli do FRAPANTNOG OTKRIĆA!!!

Naučnici koji su istraživali Amazonsku prašumu otkrili su zastrašujuću novu vrstu parazitske osa koja ubacuje jaja u druga stvorenja i hrani se njihovom krvlju

Bofins je otkrio zastrašujuću novu vrstu parazitske ose koja sisa krv iz svog domaćina i jede je iznutra.

Insekt sličan vanzemaljcu pronađen je u Amazonu, tačnije u Nacionalnom rezervatu „Allpahuayo-Mishana“ u Peruu. Nazvana je „Capitojoppa Amazonica“.

Osa naraste do otprilike 1,7 cm dužine. Naoružana je organom nalik cevi koji koristi da ubaci jaje u telo domaćina. Gusenice, bube i pauci su među nesrećnim stvorenjima na koje cilja.

„PLIŠANI MEDA“ KOJI RAZARA SVE PRED SOBOM: Ovo je jedan od glavnih aduta izraelske vojske (VIDEO)

Brendon Klaridž sa Državnog univerziteta Juta, rekao je za Lajv sajns: „Kada pronađe domaćina, ženka će ga mahnito maziti svojim antenama. Ako je prihvatljivo, ženka će odložiti jedno jaje unutar domaćina tako što će ga probušiti svojim žaokom“.

Kada se jaje izleže, larve ose će potom pojesti domaćina iznutra. Oni zatim nastavljaju da se razvijaju unutar leša domaćina pre nego što izađu potpuno kao potpuno odrasle jedinke.

A ako to nije dovoljno mračno, druge ose se roje da sišu hemolimfu – tečnost nalik krvi unutra – iz domaćina nakon što je ga ženka probuši svojom cevčicom.

„Ženke će čak ubosti domaćina i hraniti se bez polaganja jaja jer to pomaže u dobijanju hranljivih materija za sazrevanje jaja“, rekao je Klaridž.

Osa je otkrivena u okviru dugogodišnjeg geodetskog projekta. Tim je koristio specijalne zamke nalik šatorima da bi uhvatio leteće insekte u prašumi. Ova osa  je samo jedna od 109 novih vrsta koje su otkrili, prenosi Dejli star.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter