Izvor: 24sedam
18.03.2024 u 16:12
0

DOLAZI NAM PROLEĆE, AKO VOLITE PRIRODU, EVO ŠTA TREBA DA URADITE: Lepo vreme budi i štetočine, ovako ćete ih držati daleko od svog doma

Nešto više od 48 sati ostalo nam je do dolaska proleća, a sa njim stiže i lepo vreme. Kako se priroda budi, bude se i sitne napasti koje zuje okolo, a često i grickaju.

I onda zamislite scenu, lagano se budite uz prijatnu svežinu koja ulazi kroz otvoren prozor, a onda počinje zujanje. I užitak je odmah pokvaren. Poznato je da za insekte nema prepreka, da uspevaju da se provuku kroz najmanje otvore i uđu u naš domSrećom, postoji efikasan način da ih držimo dalje od svog doma, a to ne uključuje upotrebu otrovnih pesticida.

Pomešajte vodu i alkoholno sirće u jednakim delovima i poprskajte ovu smesu po oknima prozora, kako sa unutrašnje, tako i sa spoljne strane. Takođe, sirće odbija i paukove jer sadrži kiselinu koja ih odbija.

Ova metoda je posebno korisna za one koji imaju drveće ispred prozora, jer insekti često žive na biljkama i nađu put do vašeg doma. Zato će vam smesa od vode i sirćeta biti od velike pomoći.

Ako se brinete zbog neprijatnog mirisa, imamo dobre vesti – miris sirćeta brzo nestaje, do te mere da ga ljudski nos gotovo ne oseti, ali insekti beže od njega. Ovo je mnogo prirodnije i bezbednije sredstvo za vas, vašu porodicu i kućne ljubimce u poređenju sa pesticidima. A da ne govorimo koliko je jeftinije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter