Izvor: BSC Happy
06.11.2023 u 09:48
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: I gorivo ima rok trajanja: Evo koliko dugo može da stoji u rezervoaru

Da li postoji način da proverite da li je gorivo i dalje upotrebljivo? Ako je benzin ili dizel previše star, vaša lampica u automobilu će se definitivno upaliti.

Da li znate koliko dugo možete da ostavite gorivo u rezervoaru automobila?

Mnogi će automobile bez problema ostavljati više meseci na parkiralištima i u garažama ne razmišljajući o tome, ali gorivo ipak ima relativno kratak rok trajanja i na to bi trebalo da obratite pažnju da ne bi došlo do problema s automobilom.

 

Kako savetuje „Revija HAK“, , benzin i dizel ne bi smeli da budu u rezervoaru duže od dva do tri meseca jer nakon tog perioda gube svojstva i tako su potencijalna opasnost za motor.

U biodizelu s kojim se meša dizelsko gorivo ima bakterija koje nakon nekog vremena počnu da stvaraju muljevite naslage, a moguća je i korozija goriva ili zapušenje sistema za dovoda goriva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter