Izvor: Happy BSC Portal/24 sedam.rs
06.11.2023 u 09:31
0

ČAK TRI MILIONA EVRA ZA DELO SLAVNOG UMETNIKA: Slika Kloda Monea na aukciji u Parizu

Urađena je u tipičnom stilu slavnog umetnika.

Očekuje se da će slika čuvenog francuskog impresioniste Kloda Monea pod nazivom „Vrbe, Živerni“ biti prodata za do tri miliona evra na aukciji u Parizu, 24. novembra.

Ovo je prvo predstavljanje neke Moneove slike na aukciji u francuskoj prestonici u poslednjih nekoliko decenija, saopštila je aukcijska kuća Ader.

Izložena u luksuznom stanu u centru Pariza

Ta slika, nastala 1886. godine, bila je u privatnom vlasništvu od 1948. godine.

Printscreen/Twiter

Moneova slika u ulju, dimenzija 73 sa 92 centimetra, pripadala je porodici jevrejskog porekla i bila je izložena u njihovom luksuznom stanu u centru Pariza.

NEVEROVATAN PRIZOR U VOJVODINI: Misteriozna svetlost na nebu zbunila stanovnike Sombora

Aukcijska kuća je saopštila da je slika „Vrbe, Živerni“ urađena u tipičnom Moneovom stilu. Na aukciji u Parizu 24. novembra naći će se oko 30 dela impresionizma i moderne umetnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter