Izvor: 24sedam
05.04.2024 u 13:42
0

NA PRODAJU ČUVENI ŠORC MUHAMEDA ALIJA: Očekuje se da će cena biti astronomska

Beli satenski šorts legendarnog boksera Muhameda Alija koji je nosio u epskom meču "Triler u Manili" sa rivalom Džoom Frejzerom ponuđen je na aukciji i očekuje se da će biti prodat za više od šest miliona dolara.

Aukcijska kuća Sotbi saopštila je da će šorts brenda Everlast iz meča iz oktobra 1975. na Filipinima, u kojoj je pobedio Ali i koja je označila brutalan završetak možda najveće trilogije u istoriji boksa, biti na aukciji do 12. aprila.
Ponude, uključujući i poslednju od 3,8 miliona dolara, stižu od kraja marta za beli šorts sa crnim prugama koji je potpisao Ali, prenosi Si-En-En (CNN). Uprkos rastućem interesovanju za istorijske sportske artikle, Sotbi je saopštio da još nije dostignuta minimalna cena za koju se dogovorio prodavac Alijevih šortseva.

Meč „Triler u Manili“ 1975. protiv Džoa Frejzera održan je na Filipinima i usledio je nakon njegove borbe „Tutnjava u džungli“ u Demokratskoj Republici Kongo (tadašnji Zair) godinu dana ranije.

Alijeva borba na Filipinima trajala je 14 rundi pre nego što je Frejzerov trener ubacio peškir i nije dozvolio svom borcu da odgovori na zvono za 15. rundu.  Posle najteže borbe u karijeri, Ali je rekao da je to bila stvar najbliža smrti koju je ikada osetio.

Ali, rođen kao Kasijus Klej u jugoistočnoj državi Kentaki, poznat je i po svojoj ulozi u borbi za građanska prava Afro-amerikanaca. Umro je 2016. godine u 74. godini od septičkog šoka usled neutvrđenih uzroka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter