Izvor: Nova
14.03.2024 u 07:40
8

BACIĆU PASOŠ, NE OSEĆAM SE KAO SRBIN: Bivši reprezentativac šokirao NACIJU porukom – evo šta je razlog ovog skandala

Dejan Stefanović, čuveni srpski fudbaler i bivši reprezentativac šokirao je porukom da više ne želi da bude Srbin, a mnogi se ne sećaju jednog od prvih kapitena sa Balkana u evropskim klubovima.

Stefanović je sakupio 23 nastupa u dresu Jugoslavije i kasnije Srbije i Crne Gore, a nastupa je u Srbiji za Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio duplu krunu u sezoni 1994/1995 (počeo karijeru u Dinamu iz Vranja) pre nego što je otišao u Šefild Vendsdej za dva miliona funti. Odigrao je 72 utakmice za klub, a onda otišao u Vitese.

Odatle dolazi u Portsmut gde je postao prvi Srbin kapiten u jednom klubu u Premijer ligi. Ćare je sakupio 112 nastupa, a nakon njega su kapiteni postali i Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov.

LIGA ŠAMPIONA: Atletiko tek nakon penala izbacio Inter, Borusija slavila protiv AJndhovena

Ponovo je aktuelan njegov čuveni intervju iz 2006. godine kada je poručio da se više ne oseća kao Srbin.

„Kroz dve godine podneću prijavu za dobijanje britanskih papira. Kada budem dobio britanski pasoš, baciću stari, jer se uopšte ne osećam kao Srbin. Došao sam u Engleske pre deset godina i nisam znao jezik. Međutim, brzo sam ga naučio, prihvatio vaš mentalitet, navike, a posebno mi se sviđa to što ovde vlada red. Želim da upoznam Englesku i zato sa porodicom često odlazim na izlete na selo. Moja ćerka Dženi je prava engleska devojčica“, poručio je Stefanović za „Independent„.

On je 2004. godine poručio da više neće da nastupa za reprezentaciju, a čak ni poziv na Mundijal ga nije pokolebao.

„Pre dve godine sam odlučio da se povučem iz reprezentacije, a proletos me je čak i bivši gazda Milan Mandarić ubeđivao da promenim odluku i pomognem plavima u Nemačkoj. Ipak, dosta mi je svega, jer su u mojoj zemlji stalno neka previranja i mislim da je bolje i za moju porodicu i za mene da ostanemo u Engleskoj“, istakao je Stefanović.

Ostaće upamćeno da su mnogi smatrali da utiče na smene trenera, pa je tako sredio otkaz Hariju Rednapu koji je jednom prilikom rekao o Stefanoviću „da mnogo pije i puši“.

U javnosti se pojavljuje retko, o njegovom privatnom životu se zna malo, a pretpostavlja se da rođeni Vranjanac i dalje živi u Engleskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

8 thoughts on “BACIĆU PASOŠ, NE OSEĆAM SE KAO SRBIN: Bivši reprezentativac šokirao NACIJU porukom – evo šta je razlog ovog skandala”

  1. E jesi junak srbine
    Takvi nam i netrebaju
    Ponosis se kako ti je cerka prava engleskinja
    Imas cime da se i ponosis svaka ti cast.samo da ti oredak ustane iz groba kajav bi vam susret bio.u svakom slucaju takbi nama i netrebaju

    1
    0
    Odgovori
  2. Kad se seljacina dočepa grada pa produžiti inostranstvo.
    Ćerka JENNY Stefanović ….lebac ti jebem. Џени Стефановић?!?!
    Pa kad tatina Dženi poraste pa dovede tati dečka iz Nigera il još bolje Čada.
    Putuj Dženi i ne okreci se, obavezno uzmi muzevo prezime KuntaKinte. Bolje Dženi KuntaKinte nego npr Milica KuntaKinte…Srecan ti zet „Mr.“ Dejane Stefanoviću , sto bi rekli u tvoje Vranje

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter