Izvor: Tanjug
22.10.2023 u 22:30
1

BRAVO: Mladi tekvondisti Srbije osvojili osam medalja na EP

 Mladi srpski tekvondisti osvojili su osam medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i pionire koje je održano u beogradskoj hali sportova "Ranko Žeravica", saopštila je večeras Tekvondo asocijacija Srbije (TAS).

Mladi srpski tekvondisti su osvojili tri zlatne medalje, dva srebro i tri bronzana odličja.

Zlatne medalje osvojili su: Zorana Veljković u kategoriji do 172 cm, Vanja Rankov u kategoriji do 176 cm i Teodora Jerković u kategoriji preko 176 cm. Srebra su pripala: Teodori Jovanović u kategoriji do 172 cm i Sanji Brkić u kategoriji do 160 cm. Bronzane medalje osvojili su Maša Caran u kategoriji do 148 cm, Marko Stefanov u kategoriji do 156 cm i Sergej Ivanović u kategoriji do 172 cm.

„U ekipnom plasmanu, naša reprezentacija je zauzela drugo mesto, dok su naši mladi tekvondisti u ženskoj konkurenciji zauzeli prvo mesto“, navode iz Tekvondo asocijacije Srbije.

EP je okupilo više od 750 mladih takmičara iz 41. evropske zemlje.

Košarkaši Igokee pobedili Cedevita Olimpiju u četvrtom kolu ABA lige

„Postigli smo nešto izvanredno i treba da budemo ponosni. Naša odgovornost kao domaćina je bila ogromna, ali smo uspeli da prevaziđemo sopstvena očekivanja. Organizacija takmičenja je bila besprekorna. Pratili smo najviše evropske standarde, a povratne informacije od takmičara, trenera, roditelja i saradnika su izuzetno pozitivne. Svi su nam dali najviše ocene za organizaciju, a čest komentar je da je ovo najbolje održano evropsko prvenstvo do sada“, izjavio je generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Miroslav Krklješ i zahvalio svim saradnicima i volonterima koji su
podržali ovo takmičenje.

TAS je potpisala ugovor sa Evropskom tekvondo Unijom o organizaciji Evropskog seniorskog prvenstva, koje će biti održano sledeće godine od devetog do 11. maja u prostoru Beogradskog sajma.

„Sa zadovoljstvom ističemo da je Evropska tekvondo Unija prepoznala Srbiju kao sigurnog i pouzdanog partnera za održavanje ovog takmičenja“, kazao je generalni sekretar Evropske tekvondo Unije Antonio Barbarino i istakao da se raduje povratku u Beograd i nastavku uspešne saradnje sa TAS.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BRAVO: Mladi tekvondisti Srbije osvojili osam medalja na EP”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter