Izvor: Alo.rs
10.10.2023 u 13:21
0

VRTOGLAVA CIFRA SAMO SKAČE: Đoković nenadmašan, evo gde su Nadal i Federer

Po mnogim parametrima bio je to i ranije, ali je ove godine zacementirao svoj status osvajanjem tri gren slema, rušenjem rekorda Rafaela Nadala i izjednačavanjem sa Margaret Kort na broju 24.

S druge strane, procene govore da je Đokovićeva ukupna zarada prešla 510 miliona dolara u karijeri koja traje skoro dve decenije. Federer je zaradio više od milijarde, dok je Nadal stigao do brojke od oko 525 miliona dolara.

I Švajcarac i Španac imaju veće zarade od Srbina zahvaljujući reklamama, jer dolaze sa mnogo bogatijih tržišta, a i ranije su se pozicionirali u teniskom biznisu. Nole je prešao mukotrpan put do probijanja na tržištu, ali se uspešno izborio i sada će njegova zarada rasti.

Interesantan je i odnos zarade od turnira i od sponzora. Dok je Đoković duplo više zaradio od reklama (170 miliona od turnira i 340 od raznih kompanija), Nadalov odnos je skoro tri puta više (135 miliona i 390 miliona), dok je Federer stigao do odnosa od čak 7,5 puta više (131 milion i 990 miliona).

Naravno, Novakovo bogatstvo nije samo u parama. Bogatstvo njegovog karaktera je još veće i to je bezbroj puta dokazao. Nema situacije u kojima nije pomogao gde god je trebalo. Nije jedini, ali je uvek u prvim redovima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter