Izvor: EURO
11.09.2023 u 20:38
0

DRON NADLETAO HRVATE U JERMENIJI: Tuča na tribinama!

Devet godina posle nezaboravnih scena u Humskoj tokom gostovanja reprezentacije Albanije, dron je ponovo poslužio za provokaciju i političke poruke

Ovog puta, letilica sa zastavom Nagorno-Karabaha nadletala je teren u Jerevanu tokom utakmice između Jermenije i Hrvatske i momentalno uzburkala strasti na Kavkazu i šire.

Nagorno-Karabah je oblast koju većinski naseljavaju Jermeni, a koja „de jure“ pripada Azerbejdžanu, dok je „de fakto“ međunarodno nepriznata država i razlog decenijskog sukoba dve susedne zemlje.

Inspiracija za ovu akciju domaćih ultrasa, koji sebe nazivaju „Prvi jermenski front“, svakako je bio nezaboravni „upad“ dronom na stadion Partizana u oktobru 2014. godine kada je jedan albanski navijač sa krova obližnje crkve podigao letilicu sa zastavom takozvane Velike Albanije i likom Envera Hodže.

To je izazvalo opšti haos na terenu i tribinama i dovelo do prekida utakmice, a kasnije i službenog rezultata 0:3 u korist gostiju.

U trenutku incidenta, Hrvatska je protiv jednog od iznenađenja dosadašnjeg toka kvalifikacija za EURO 2024 vodila rezultatom 0:1, zahvaljujući pogotku Andreja Kramarića u 14. minutu. To je bio i konačan rezultat meča u kom je briljirao golman iz Užica.

Susret je stadionu „Vazgen Sargsjan“ na kratko bio prekinut, a usledila je i tuča navijača, iako nije jasno šta je bio uzrok i ko su bile suprotstavljene strane.

Utakmicu prati 14.400 ljudi među kojima se nalazi i oko dve stotine hrvatskih navijača, uprkos tome što je na snazi bila zabrana prodaje ulaznica gostima i ulaska na tribine u obeležjima reprezentacije Hrvatske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter