Izvor: BSC Happy
26.10.2023 u 20:45
0

EVROLIGA SRPSKI DERBI: Nakon neviđene drame crno beli bolji od Crvene Zvezde 88:86

Košarkaši Partizana uspeli su, nakon velikog preokreta u četvrtoj četvrtini, da savladaju Crvenu zvezdu u prvom ovosezonskom, evroligaškom večitom derbiju - 88:86.

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 88:86 pred domaćim navijačima u 5. kolu Evrolige.

Večiti derbi je bio zaista napet, bilo je mnogo grešaka, ali i odličnih poteza. Partizan je imao prednost od 17:2 u prvoj deonici, kasnije je Zvezda preokrenula i stekla dvocifrenu prednost, koju je ispustila u poslednjoj deonici.

Junak utakmice je bio Aleksa Avramović, koji je imao sopstvenu seriju od 7:0 pred sam kraj meča, koji je završio sa 14 poena i dva skoka.Sa druge strane, tragičar je bio Miloš Teodosić, koji jeste imao devet poena, četiri skoka i šest asistencija, ali je u ključnim trenucima promašio tri penala i to zaredom.

Crno-beli su u završnici bili uglavnom sigurni sa penala, dok Zvezda nije pronašla potrebnu trojku, pa je na kraju poražena u veoma uzbudljivom derbiju.

Posle Avramovića, najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zek Ledej sa 13 poena, tri skoka i četiri asistencije, dok je Ognjen Jaramaz imao 12 poena, a Frenk Kaminski 11 uz pet skokova.

Kod Zvezde se istakao Džoel Bolomboj sa 16 poena, Šabaz Nejpir je imao 14 poena i četiri asistencije, dok su Adam Hanga i Jago dos Santos imali po 11 poena.

Partizan je sada na skoru 2-3 u Evroligi, dok je Zvezda nastavila seriju poraza i sada je na 1-4.

U narednom kolu crno-beli će igrati protiv Baskonije, dok će Zvezda dočekati Bajern iz Minhena.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA

20:34 KRAJ!

Ledej je mirno ubacio oba penala, a Nejpir je promašio prvi, pa je ubacio drugi. Ledej je ponovo bio miran sa penala, a Tobi je poentirao za kraj derbija.

86:83 – Dva slobodna bacanja ubacuje Zek Ledej, do kraja je deset sekundi!

84:83 – Miloš Teodosić je u ovim minutima promašio tri bacanja, ali je sada pogodio dva kada je bilo bitno! Do kraja ima 11 sekundi, napad ima Partizan i minut odmora zove Željko Obradović.

20:27

40′ Partizan bliže pobedi – 84:83

Teodosić je iznudio tri penala, ali je ubacio samo jedno. Jaramaz je bio polovičan sa penala, a Teodosić je promašio ceo koš sa trojke. Ni Avramović nije bio precizan, dok je Teodosić ovog puta bio siguran sa penala na 11 sekundi do kraja.

20:20

39′ Ludnica – 83:80

Nejpir je proigrao Bolomboja za lako zakucavanje, ali je Avramović ponovo poentirao pored Bolomboja. Zvezdin napad nije bio dobar, a Dozir je ubacio trojku za preokret Partizana – 80:79. Teodosić je bio polovičan sa penala za izjednačenje, a Avramović je „zapalio“ Arenu trojkom na 1:16 do kraja. a TU JE I NOVAK

20:14

37′ Drama – 75:77

Teodosićev šut za tri nije bio rezonski, dok je Avramović pretrčao Hangu za lake poene na obruču. Bolomboj je ubacio veoma težak šut preko ruke, ali je Avramović uzvratio trojkom za 73:77. Aleksa je potom ukrao loptu za lake poene u kontri – 75:77.

20:11

36′ Ne predaje se Partizan – 68:75

Bolomboj je „polomio“ obruč zakucavanjem nakon tajm-auta, a Dozirov prodor nije bio uspešan. Mitrović je iznudio dva penala pod košem, a oba je ubacio za +10. Smailagić je sa penala bio siguran, ali je Teodosić ubacio težak šut za dva preko ruke. Panter je izgubio još jednu loptu, a Bolomboj je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja. Avramović je iz prodora poentirao, a napad Zvezde nije bio dobar. Dozir je sa poludistance smanjio na -7, pa je Sferopulos zvao tajm-aut.

20:02

33′ Panter vratio Partizan u igru – 62:68

Zvezda je sa dve greške otvorila poslednju deonicu, dok je Dozir poentirao iz ofanzivnog skoka. Smailagić je napravio faul u napadu, a Jago je lošu odbranu kaznio trojkom. Smailagić je lako došao do zicera, Nejpirova trojka je završila na prvom obruču, dok je Dozir u tranziciji bio uspešan. Nejpir je bacio loptu u aut, a Panter je ubacio još jednu trojku za -6.

19:54

30′ Serija Giedraitisa – 53:65

Zvezda je izgubila loptu, ali je Tobi lupio rampu Ledeju. Avramović je promašio trojku, ali je Smailagić moćno zakucao uz faul, a ni penal mu nije bio problem. Teodosić je sjajno uposlio Giedraitisa za lake poene, a Smailagić je promašio trojku. Ni Jagov šut nije bio dobar, ali je nakon ofanzivnog skoka Giedraitis ubacio trojku za +12, pa je Obradović morao da zove tajm-aut. Smailagić je promašio ceo koš, Jago je dobio rampu, ni Tobi nije bio precizan, kao ni Avramović i Smailagić za kraj treće četvrtine.

19:45

27′ Jago dominira – 50:60

Ledej je pronašao put do koša pored Mitrovića, a Nejpirov šut u padu nije bio dobar. Još jednom je Jaramaz promašio poludistancu, a Mitrović je lako rešio napad za novih +6. Kaminski je promašio ceo koš, a Jago je izveo majstoriju za novu trojku Zvezde, dok je Avramović završio na zemlji. Kaminski je poentirao pod košem za 50:57, a Jago je trojkom povećao prednost crveno-belih.

19:40

26′ Preokret Zvezde – 46:52

Bolomboj je bio siguran sa penala, Nanelijeva trojka je bila kratka, a Hanga je to kaznio u kontri na asistenciju Teodosića. Jaramazov pokušaj za dva nije bio dobar, ali je i Zvezda izgubila loptu. Teodosićeva trojka nije bila dobra, Partizan je izgubio još jednu loptu, a Hanga je to kaznio trojkom u tranziciji za +6.

19:37

23′ Panter konačno pogodio trojku – 46:45

Panter je izgubio loptu na startu trećeg perioda, a Nejpir je to kaznio trojkom. Jaramzu je trojka izašla iz koša, kao i Teodosiću, a onda ni Bolomboj nije bio precizan. Bolomboj je lupio moćnu rampu Kaminskog, ali je Panter u nastavku akcije dao trojku. Imao je kapiten Partizana još jedan pokušaj za tri, ali je bio kratak. Naneli je bio polovičan sa penala.

19:16

20′ POLUVREME – 45:42

Mitrović je posle skoka u napadu izborio i faul, a sa penala je bio siguran. Jaramaz je sjajno prošao do koša, a Teodosić je izgubio loptu u brzom napadu. Naneli nije ubacio sa poludistance, a Nejpir je to kaznio trojkom. Panterov prodor nije bio dobar, a Nejpirov jeste za izjednačenje. Anđušić je pogodio trojku uz zvuk sirene za vođstvo crno-belih na poluvremenu.

19:10

18′ Velika borba – 40:35

Zvezda je promašio trojku za vođštvo, ali je zato Naneli bio precizan za +5. Giedraits je uzvratio istom merom, ali je Anđušić nastavio seriju trojki. Nejpir je izgubio loptu, kao i Naneli, a onda je Davidovac lako rešio situaciju pod košem, ali je Jaramaz upisao nove poene za +5.

19:07

16′ Neizvesno

Partizan je loše odigrao napad nakon tajm-auta, a Nejpir je bio siguran sa penala. Ledejova trojka je bila dobra, ali je Bolomboj zakucao za 29:27. Jaramaz je ubacio trojku preko ruke na isteku napada, ali je Bolomboj uzvratio na isti način. Kaminski je promašio zice

 

18:59

13′ Zvezda se vratila – 26:21

Anđušić je ubacio šut za dva na startu druge deonice, a Tobi je uzvratio na drugoj strani. Jago je dobio rampu od Smailagića, dok je Avramović u prodoru bio uspešan za +11. Tobi je pogodio trojku na asistenciju Nejpira, dok su Anđušiću svirane tri sekunde u reketu. Jago je uzo šut sa sedam i po metara i promašio, ali ni Anđušić nije ubacio poludistancu. Nejpir je pogodio trojku za -5.

18:53

10′ Mini-serija Zvezde – 22:13

Naneli se upisao u strelce nakon tajm-auta, a Hanga je bio polovičan sa penala, kao i Naneli. Hangin flouter je bio dobar za 20:8, a Kaminski nije mogao protiv Tobija. Jago je hrabro otišao do koša za -10, a Panter je promašio trojku, dok je Teodosić bio precizan u brzom napadu. Ledej je ubacio težak šut iz koraka za kraj prve četvrtine.

18:46

7′ Konačno pogodak Zvezde za tri – 17:5

Tobi i Giedraitis nisu bili precizni u šutu za tri, dok je Kaminski bio polovičan sa penala. Teodosić je prodao loptu, ali je Hanga pogodio trojku nakon ukradene lopte Zvezde.

18:42

6′ Zvezda očajna za sada – 16:2

Bolomboj je uzeo težak šut i promašio, dok je Kaminski uz faul poentirao pod košem, ali je promašio penal na 10:0. Teodosić je sjajno proigrao Bolomboja za prve poene Zvezde, ali je onda napravio grešku, pa je Kaminski upisao nove poene. Teodosiću je trojka izašla iz koša, a Jaramaz je prošao do koša za 14:2. Jago nije bio uspešan u napadu, a onda je u kontri stao na trojci i promašio. Kaminski je ponovo dominirao pod košem za 16:2.

Fudbaleri Partizana dobili su aplauze od navijača, a Igor Duljaj ovacije.

 

18:36

4′ Hanga nastavlja da promašuje – 8:0

Šabaz je napravio faul u napadu, ali ni pokušaj Ledeja za tri nije bio dobar. Hanga je promašio zicer, a Jaramaz je u kontri bio uspešan, pa je Sferopulos morao da zove tajm-aut.

18:34

3′ Bolji Partizan na startu – 6:0

Nejpir je promašio trojku na startu meča, Panter je izgubio loptu, a Hanga je u kontri iznudio dva penala, ali je promašio oba, a onda i trojku. Bolomboj je izgubio loptu, a Panter je ubacio sa poludistance. Giedraitis je izgubio loptu, a Ledej je zakucao u kontri. Kaminski je doneo prednost crno-belima od 6:0.

18:28

Suprug Ane Ivanović u dvorani

Bastijan Švajnštajger bodri crno-bele protiv Zvezde.

18:23

Policijske snage su svuda oko Arene

18:18

Prvi ovosezonski derbi od mnogih

 

18:15

Krcata Arena

18:09

Evo ih postave

Partizan će na ovom susretu nastupiti bez Mateuša Ponitke, dok u sastavu Crvene zvezde neće biti Nemanja Nedović i Branko Lazić. U sastavu domaćih će, ipak, biti Alena Smailagića!

17:44

Smailagić se zagreva

Deluje da je spreman za meč.

17:39

Kompletan raspored Evrolige za danas

 

17:34

Evroligina najava spektakla

17:34
Evroligina najava spektakla

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde ovog četvrtka od 18.30 sati sastaju se tek treći put u okviru Evrolige, ali i 297. u istoriji. U 5. kolu Evrolige domaćin je Partizan, Zvezdinih navijača, ipak, neće biti u hali, a zanimljiv je podatak da ćemo videti čak 11 debitanata u večitim derbijima
GOVOR SRPSKOG TRENERA KOJI JE RASPAMETIO: Tražio je od igrača da izgovore samo jednu reč

Crveno-beli su totalno rekonstruisali tim tokom leta, posle 4. kola Evrolige smenjen je i trenera Duško Ivanović, pa će uz novog šefa struke Janisa Sferopulosa, Crvena zvezda imati još osam košarkaša na terenu koji će prvi put igrati “utakmicu svih utakmica” u Srbiji.

S druge strane, crno-beli će imati tek dvojicu debitanata u večitim derbijima – Amerikance Pi Džej Dozijera i Frenka Kaminskog. Treći kandidat za debitanta iz Partizana – Mateuš Ponitka, moraće da sačeka neku drugu priliku za debi zbog povrede.

Sad, na jednoj strani je iskustvo u ovakvim mečevima, na drugoj je u toku “šok terapija”, pa ćemo videti ko će imati više sreće u evroligaškom duelu. Kako god da se završi novi večiti derbi je već u ponedeljak, samo ovaj put u ABA ligi.

DEBITANTI U VEČITOM DERBIJU

PARTIZAN

– Frenk Kaminski

– Pi Džej Dozijer

CRVENA ZVEZDA

– Miloš Teodosić

– Šabaz Nejpir

– Jago Dos Sanos

– Adam Hanga

– Rokas Gerdaitis

– Marko Simonović

– Majk Tobi

– Džoel Bolomboj

– Janis Sferopulos (trener)

Zanimljiv je podatak da je Zvezda u poslednjoj deceniji imala sedmoricu trenera-debitanata u derbiju: Vlada Vukoičić, Dejan Radonjić, Dušan Alimpijević, Milenko Topić, Milan Tomić, Saša Obradović i Duško Ivanović, i svi su, osim Dejana Radonjića, ostvarili pobede u prvim okršajima sa Partizanom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter