Izvor: Happy BSC
18.12.2022 u 18:41
0

ARGENTINA JE NOVI PRVAK SVETA „Gaučosi“ posle penala savladali su Francusku u finalu Mundijala u Kataru! (FOTO)

U finalu Mundijala u Kataru reprezentacija Argentine savladala je aktuelnog šampiona sveta, selekciju Francuske na stadionu „Lusail“ u Dohi nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2, u produžetcima oba tima su postigla još po jedan gol, a konačna odluka doneta je nakon penala.

Oba tima borila su se za treću titulu prvaka sveta u istoriji, ali Francuzi nisu uspeli da odbrane trofej osvojen pre četiri godine u Moskvi i „gaučosi“ su osvojili trofej koji čekaju od 1986. godine. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Argentina je povela pogotkom Lionela Mesija u 23. minutu iz penala. Prethodno je Usman Dembele srušio Anhela Di Mariju. Mesiju je ovo bio šesti gol na turniru, ukupno 12. na Mundijalima. Kapiten „gaučosa“ na ovoj utakmici postao je rekorder, sa 26 mečeva na Svetskim prvenstvima. Iza Mesija su ostali Nemci Lotar Mateus sa 25 utakmica i Miroslav Klose sa 24 odigrana meča. Slede Italijan Paolo Maldini, koji je odigrao 23 i Portugalac Kristijano Ronaldo sa 22 utakmice.

TUGA U RIMU: Hiljade Italijana se u suzama oprašta od Siniše Mihajlovića (VIDEO)

Strelac drugog gola za Argentinu bio je Anhel Di Marija u 36. minutu i tako je postao prvi fudbaler u istoriji Argentine koji je postigao gol u finalima Kopa Amerika i Svetskog prvenstva, jer je prošle glodine postigao pogodak za titulu šampiona Južne Amerike.

Za neizvesnu završnicu pobrinuo se Kilijan Mbape koji je svojim pogotkom sa bele tačke u 80. minutu vratio nadu Francuzima da mogu do preokreta.

Samo minut kasnije, Mbape je ponovo zatresao mrežu Argentine i tako vratio borbu za titulu prvaka sveta u egal.

Kako do kraja drugog poluvremena nije bilo promene rezultata, borba se nastavila kroz produžetke.

U 109. minutu Mesi ponovo vraća osmeh na lice Argentincima. On je naleteo na odbijenu loptu i matirao golmana Francuske Uga Lorisa.

Tu drami nije bio kraj. Bek Argentine Montiel igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a Mbape je svojim trećim pogotkom na utakmici doneo novo izjednačenje „trikolorima“. Igrao se 118. minut.

Kako je rezultat bio izjednačen i na kraju drugog produžetka pristupilo se izvođenju jedanaestaeraca.

U ovom delu igre uspešniji su bili Argentinci sa 4:2, Nakon što su Mbape i Mesi bili precizni sa bele tačke, golman „gaučosa“ Martinez je odbranio penal Komanu, posle čega je Dibala pogodio. U narednoj seriji Čaumeni nije bio precizan, dok Paredes jeste, kao i Muani nakon toga, a odlučujući penal pogodio je Gonzalo Montiel, koji je skrivio penal u završnici drugog produžetka, i od „tragičara“, postao heroj koji je doneo novi trofej prvaka sveta Argentini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter