Izvor: Sportal.rs
24.04.2023 u 20:28
0

AZ ALKMAR UBEDLJIVO SAVLADAO HAJDUK U FINALU LIGE ŠAMPIONA!

Fudbaleri AZ Alkmara osvojili su omladinsku Ligu šampiona, pošto su u finalnom meču odigranom u Ženevi ubedljivo savladali splitski Hajduk, rezultatom 5:0 (1:0).

Holandski tim je potvrdio je svoju dominaciju ove sezone, pošto je nakon Barselone, Real Madrida i lisabonskog Sportinga prikazali sjajnu partiju i protiv popularnih Bilih.

AZ je od starta utakmice nametnuo svoj ritam i krenuo silovito ka golu hrvatskog tima, na kome se tokom prvog poluvremena istakao golman Borna Buljan i najviše zahvaljujći njemu Hajduk je odolevao naletima rivala sve do finiša prvog poluvremena.

Onda je pred sam odlazak na odmor, tačnije u 43. minutu, Vušković neoprezno startovao na Pokua i skrivio jednaesterac, iako se činilo da je napadaču Alkmara lopta bežala van terena. Siguran realizator najstrože kazne bio je Džejden Adai, koji je pogodio uprkos tome što mu je golman pročitao stranu.

Početak drugog poluvremena doneo je odlučniju igru Splićana, koji su u prvih desetak minuta nastavka stvorili šanse preko preko Pukštasa i Antunovića, ali promene rezultata nije bilo.

Onda je usledio “blickric” Holađana koji su sa tri gola u intervalu od devet minuta, ne samo razrešili pitanje pobednika, već i ponizili rivala koji je tokom sezone pružao sjajne partije u elitnom takmičenju.

Prva dva gola delo su Ernesta Pokua koji je pogađao u 70. i 76. Minutu, a treći gol u ovom “rafalu” postigao je rezervista Meks Merdink u 79. minutu.

Isti igrač je osam minuta kasnije postavio konačnih 5:0 i zaokružio fenomenalno veče holandskog tima.

ZAPALIO SE AVION S FUDBALERKAMA ARSENALA! Drama pri povratku u London (FOTO)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter