Izvor: BSC HAPPY
24.04.2023 u 20:36
0

SIMBOLIKA – NAPOLI 33 GODINE KASNIJE POSTAJE ŠAMPION ITALIJE! Baroni je tog 29. APRILA srušio LACIOA za TITULU, sada je „na meniju“ Salernitana!

Fudbaleri Napolija bi protiv Salernitane i matematički mogli da obezbede titulu u Seriji A.

Bio je 29. april 1990. godine kada je Napoli na stadionu San Paolo dočekao Lacio u poslednjem kolu Serije A. Bila je domaćinu tada potrebna pobeda kako bi osvojila drugu titulu u istoriji kluba, ali tradicija nije bila na strani Pentropejaca. Nebeskoplavi slavili su u prvom meču sa 3:0, Milan je disao za vrat, ali je golom Baronija u sedmom minutu Napoli došao do Skudeta.

Više od tri decenije traje suša ispod Vezuva. Napoli nakon šampionske generacije koju su predvodili De Napoli, Maradona, Alemano, Baroni i Karesa nije uspeo da formira šampionsku generaciju. Ipak…

Biće 29. april 2023. godine kada Napoli na stadionu Dijego Armando Maradona (nekada San Paolo) bude dočekao Salernitanu u okviru 32. kola Serije A. Domaćinu će biti potrebna pobeda kako bi i matematički osigurao titulu, a samim tim i prekinuo post koji traje 33 godine. Slavlje u Napulju počelo je sinoć kada su golom Đakoma Raspadorija savladali Juventus u velikom derbiju.

Koliko Napolitancima znači momenat u kom se nalaze jasno pokazuju snimci koji već satima obilaze svet. Veliki broj navijača okupio se na ulicama Napulja kako bi pružili podršku svojim miljenicima pred istorijski duel sa Salernitanom koji bi trofej posle više od trideset godina mogao da vrati.

AZ UBEDLJIVO SAVLADAO HAJDUK U FINALU LIGE ŠAMPIONA!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter