Izvor: Informer.rs
03.03.2023 u 15:41
0

BIVŠI TRENER PARTIZAN ŠOKIRAO UOČI DERBIJA! Otkrio u kakvom su ODNOSU uprave Zvezde i Partizana!

Crvena zvezda u 169. večitom derbiju dočekuje Partizan od 19 časova (Arena premijum) na stadionu "Rajko Mitić", a pred okršaj najljućih rivala svoje viđenje izneo je i nekadašnji šef struke crno-belih Marko Nikolić

Gostujući u emisiji „Uranak“ na K1, bivši trener Partizana Marko Nikolić smatra da su dva najveća kluba u boljim odnosima nego što se to misli, piše, priča i javno pokazuje.

– Rukovodstva su u dobrim odnosima, i to govorim na osnovu informacija koje imam. Njihovi realni odnosi su bolji nego ono što se prezentuje javnosti i to nije dobro, kreira se loša atmosfera među navijačima i „zla krv“, a njihovi privatni odnosi su saradnički – stava je Nikolić i kaže da se ekipom Partizana večeras na teren istrčava i novi trener Igor Duljaj:

– Svi koji smo igrali fudbal znamo dobro sve o čemu je Dule (prim.aut Savić) govorio. Večeras može da se desi da Zvezda uđe relaksirana u utakmicu zbog prednosti koju ima, a Partizan koji je praktično izgubio sezonu s obzirom na važnost utakmice, a nema slađe pobede od pobede u derbiju, može da večeras izvadi sezonu pred navijačima i pred sobom. Iako ne može da je zaista izvadi. Očekujem da Partizan bude motivisan i da igra za ponos, a to je za protivnika uvek opasno. Ako Zvezda makar i malo spusti gard, sve je moguće – kazao je Nikolić.

Printscreen Youtube / Arena sport TV

 

Kako je izjavio, Igora Duljaja poznaje lično.

– Debituje kao trener, a ja ga znam kao igrača. S druge starne, Miloš Milojević je prošao kroz sistem školovanja u Fudbalskom savezu i u tom trenutku sam i ja pomagao i polagao tamo na našem Teleoptiku taj završni ispit. On je izvanredan mladi momak, talentovan, i treba mu pružiti šansu. Igor s druge strane tek počinje i o njemu ne znamo mnogo kao o treneru. Stručno – to isto može biti opasno za drugu stranu. U pripremi utakmice najteže je meni uvek bilo kada protivnik smeni trenera pred našu utakmicu, jer pojma nemam šta će taj čovek da uradi u nekoliko dana koliko ima. Možda promeni sistem igre, možda izbor igrača, ubaci neke trikove, prekide. Težak je skauting protivnika kada ne znate s čim se suočavate.

ULOGA TRENERA JE DA OPUSTI IGRAČE

Marko Nikolić danas je na televiziji K1 kazao da Duljaja kao igrača svi dobro pamte.

Ako uspe da svoj stil igre prenese na igrače, videćemo Partizan koji će da trči, da se baca za svaku loptu, koji neće da odustane nijednog sekunda i koji će mnogo da radi. To u našem poslu nije baš tako jednostavno. U poslednjih nekoliko meseci igra Partizana bila je dosta „šarena“. Menjali su se treneri, stručni štab, čak i stilovi igre, osnovne formacije. Nestabilno je reč kojom bih opisao igru Partizanau prethodnih nekoliko meseci. Bilo je jako dobrih utakmica, pogotovo u Evropi, jer kada igraš iz pozicije autsajdera mnogo je lakše. Partizan je pobeđivao Keln dva puta, igrao s Nicom dobre utakmice, prezimio u Evropi, ali videli smo i utakmicu protiv Mladosti, Javora, Spartaka… Ali, ipak je večeras derbi. Ponekad je uloga trenera da igrače malo opusti, jer u tunelu često trepere i ne mogu da dočekaju da izađu na teren kada čuju huk sa tribina. Jednaka je motivacija oba tima. To je utakmica u kojoj nema pravila i zato je najlepša i trebalo bi svi da se ponosimo derbijem i da ga čuvamo. To je nešto najlepše što naš fudbal ima – istakao je bivši trener Partizana.

Na pitanje voditeljke od koga bi to trebalo da čuvamo fudbal u Srbiji, Marko kaže:

– Da ga branimo od spoljnih uticaja i od nas samih. Mi koji smo u fudbalu, u sportu, da ga čuvamo zako što ćemo tako i odnose da poštujemo. Ništa mi lepše nije nego da pobedim Zvezdu, ali to ne znači da želim nešto loše bilo kome. Naprotiv – istakao je Nikolić.

Čovek koji je doneo poslednju duplu krunu u Humsku kazao je da osim što prvak Superlige ide prvi put u grupnu fazu Lige šampiona, prvi put i drugoplasirani na tabeli ide u kvalifikacije za Ligu šampiona.

 Imamo dva predstavnika i to je zajednički poduhvat Zvezde i Partizana, to je dobar primer kako dva tima mogu da naprave nešto korisno, i jedni za druge i za srpski fudbal. Rang naše lige je oficijelno veći nego što je realno. Mi smo u junu bili 11. zemlja i zato imamo dva predstavnika u oficijelnom UEFA rankingu. Imamo i jednog predstavnika u Ligi Evrope i dva u kvalifikacijama za konferencijsku ligu. To je objektivno veći status nego što je naš klupski status u ovom trentuku. Tu su Zvezda i Partizan motori, iako se pojavi ponekad Vojvodina, Bačka Topola, Čukarički… Ali, ne znam da li ljudi znaju ali trebalo bi da znaju da nijedan drugi srpski klub nije igrao nijednu grupnu fazu nekog drugog takmičenja. Partizan treba da se izbori za to drugo mesto. Nikada u derbiju nisam izgubio kao trener i na to sam najponosniji. Derbi je inercija: ako pobediš – dobijaš narednih deset utakmica. I obrnuto. Partizan mora da se pripremi jer su u julu i avgustu kvalifikacije za Ligu šampiona i večeras bi bilo dobro da se počne sa tim pripremama – zaključio je Marko Nikolić.

PROBLEM ZA ZVEZDU: Crveno-beli u derbiju bez ključnog igrača

O NAVIJAČIMA

Nikolić je naglasio da bi trebalo davati primer u ime klubova.

– Svi mi koji smo bili u klubovim koji ćemo biti u njima, trebalo bi da utičemo svojim primerom. Grof i ja smo pred svaki derbi išli zajedno na ručak i imalo je to efekta. To bi trebalo da se uvede kao praksa kada je reč o najboljim igračima, kapitenima i trenerima. Mi nismo neprijatelji – dodao je bivši trener Partizana.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter