Izvor: Telegraf.rs
10.07.2023 u 09:10
1

ČUKARIČKI PODRŽAVA ZVEZDIN PREDLOG O STRANCIMA, Matijašević poručio: „Hrvati ih imaju osam, pa…“

Da li je došlo vreme da se broj stranaca u srpskom fudbalu proširi?

Nije tajna da je Crvena zvezda, odnosno sportski direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, javno poručila da je vreme da se pravilo o broju stranaca u srpskom fudbalu menja.

VELIKI PREOKRET U ITALIJI Kolarov odustao od fotelje

Sličnog mišljenja je i sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, koji je u razgovoru sa novinarima u Sloveniji, detaljno sve obrazložio.

Podsetimo situacija u srpskom fudbalu je takva da samo četvorica stranaca mogu zajedno da budu na terenu.

– Kada sam bio u FSS, razmišljao sam da ćemo bolje igrati što je manje stranaca. Opet sad razmišljam, u Hrvatskoj imate po osam stranaca, a oni svake godine u vrhu na nekom prvenstvu. Verovatno to onda i ne utiče. Ako imate kvalitetnog igrača… Nama će trebati zbog Evrope, a ako i drugi smatraju mislim da možemo da proširimo jer ceo svet to radi. Tako da možemo i mi. Možda bi bilo bolje i za neko ulaganje, za strance. Da dođu u Srbiju i ulože da može da bude više stranaca. Povećaćemo gledaoce u budućnosti. Pravimo stadione. Zašto da ne gledamo da neki strani investitor uđe u neki klub i pomogne. A oni će sigurno pre ući kada imate više mesta za strance – poručio je Matijašević.

Dotakao se direktor Brđana i na najnovije pravilo o dvojnoj registraciji.

– To pravilo je okej. Mi sigurno sad nismo bili u situaciji, bolje da je ranije bilo, koristili bismo ga više. Sada svi ti klubovi s kojima sarađujemo su ušli u SL. I IMT i Železničar. Ali, opet, sarađujemo i sa Vršcem i Smederevom. Ima tu dosta klubova koji žele saradnju sa nama. Možda neko od ovih momaka iz gerenacije 2005. i 2006. ode na dvojunu. Još nismo nešto preterano o tome razmišljali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ČUKARIČKI PODRŽAVA ZVEZDIN PREDLOG O STRANCIMA, Matijašević poručio: „Hrvati ih imaju osam, pa…“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter