Izvor: Tanjug
14.12.2022 u 22:48
0

Fudbaleri Francuske savladali su Maroko 2:0 (1:0) za plasman u finale Mundijala u Kataru, Maroko protiv Hrvatske igra za treće mesto! (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Francuske igraće u finalu Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u polufinalu Mundijala savladala selekciju Maroka rezultatom 2:0 (1:0).

Golove za Francuze postigli su Teo Ernandez u petom i Randal Kolo Muani u 79. minutu. Utakmica je odigrana na stadionu „Al Bajt“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Francuska je povela već u petom minutu. Golu je prethodila serija blokova marokanskih odbrambenih fudbalera, lopta je došla do Ernandeza, koji je akrobatski reagovao i pogodio je mrežu afričke selekcije. Maroko je u nastavku meča zapretio preko Azedina Unahija u devetom i Hakima Ziješa u 16. minutu. „Trikolori“ su novu šansu imali u 17. minutu. Olivije Žiru je iskoristio grešku odbrane Maroka, a njegov udarac je završio na stativi. Selektor Maroka morao je da izvrši izmenu u 28. minutu pošto se povredio Romain Sais. Maroko je ostao bez dva centralna defanzivna igrača pošto se na zagrejavanju povredio Najef Aguerd. Francuska je imala novu šansu u 36. minutu. Kilijan Mbape nije dobro zahvatio loptu iz punog trka, a Žiru je potom bio neprecizan. Marokanski fudbaleri su zaigrali angažovanijeu finišu prvog poluvremena, a u 45. minutu Javad El Jamik je makazicama zahvatio loptu, koja je pogodila stativu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata. Marokanski fudbaleri su imali nekoliko odličnih napada na startu drugog poluvremena, ali je odbrana Francuske sprečila izjednačenje. Selektor Maroka je u nastavku meča pokušao izmenama da stigne do željenog rezultata, ali to nije dalo rezultata iako je afrička selekcija imala veliku podršku navijača. Mbape je u drugom poluvremenu bio često na meti protivničkih fudbalera, koji su ga grubo faulirali. On je u 79. minutu serijom driblinga stvorio poziciju za udarac. Njegov šut je bio izblokiran, a na loptu je natrčao Kolo Muani, koji je pogodio mrežu Maroka. On je minut ranije ušao u igru. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, iako je Maroko imao veliku šansu u poslednjim minuta meča.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić bodri igrače: „Bilo bi sjajno uzeti bronzu, razlika je biti treći ili četvrti na svetu!“

„Trikolore“ je sa tribina bodrio predsednik Francuske Emanuel Makron.

Fudbalska reprezentacija Maroka je plasmanom u polufinale ostvarila najveći uspeh u istoriji ove zemlje, dok će Francuska po treći pokušati da dođe do titule šampiona sveta.

Francuska će u finalu SP igrati sa Argentinom, koja je u prvom polufinalu pobedila selekciju Hrvatske 3:0. Finale između Francuske i Argentine će biti odigrano u nedelju od 16 sati na stadionu „Lusail“.

Duel za treće mesto između Hrvatske i Maroka na programu je u subotu od 16 časova na stadionu „Kalifa internacional“. Francuska brani titulu na SP, pošto je pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji u finalu pobedila Hrvatsku 4:2.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter