Izvor:
27.02.2018 u 23:42
0

Liga šampiona se više neće igrati od 20.45 minuta, a Zvezdi i Partizanu je ulazak u nju mnogo teži nego ranije!

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je danas da će od naredne sezone biti izmena u formatu Lige šampiona i Lige Evrope, cija je suština da "veliki" klubovi dobijaju prednost u odnosu na "male".

Liga šampiona će u sledeće četiri godine imati direktnih 26 učesnika (po četiri iz Španije, Nemačke, Engleske i Italije, dva iz Rusije i Francuske, a po jedan iz Portugalije, Ukrajine, Belgije, Turske, Češke i Švajcarske, uz osvajače Lige Evrope i Lige šampiona), a preostalih šest biće iz kvalifikacija.

To znači da će srpski šampion imati jako težak put do elite, kroz četiri kvalifikaciona kola, ali će imati mogućnost da u slučaju eliminacije u bilo kojoj rundi nastavi takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Grupna faza Lige Evrope daje 17 direktnih ulaznica, a novost je da će, kao i Liga šampiona, imati stazu šampiona (timova eliminisani iz LŠ) i pratilaca u kvalifikacijama.

Sledeća sezona u kvalifikacijama za Ligu šampiona startuje 26. juna utakmicama u preliminarnoj rundi, a Liga Evrope dva dana kasnije.

Bitna promena je i to da utakmice više neće počinjati od 20.45 minuta. Godinama prepoznatiljiv termin zamenjen je zbog komercijalnih svrha.

UEFA želi da zaradi više od TV prava, odnosno da navijačima pruži mogućnost da u jednom danu gledaju dve utakmice. Stoga i ne čudi što će novi termini biti 18.55 minuta i 21.00 čas.

Jedino će u Rusiji i Kazahstanu utakmice počinjati od 18.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Takođe, UEFA je odlučila da VAR ni sledeće sezone neće biti upotrebljavan u LŠ i LE.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter