Izvor: informer
22.10.2020 u 20:12
0

LUKU JOVIĆA ČEKA ZATVOR Podignuta optužnica protiv reprezentativca Srbije i fudbalera Real Madrida!

Loša vest za reprezentativca Srbije i fudbalera Real Madrida. 

Prema pisanju beogradskih medija, Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je Prvom osnovnom javnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv okrivljenog srpskog fudbalskog internacionalca i fudbalera Real Madrida Luke Jovića (23) zbog sumnje da se nije pridržavao mera za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa kovid 19 tokom marta u Beogradu.

Podsećamo, Jović nije postupio po rešenju sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja kojim mu je naložena dvonedeljna mera kućne izolacije nakon dolaska iz Španije koja je tada bila žarište korona virusa. 

„Sumnja se da je izvršio krivično delo ‘Napostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije’, jer je u periodu obavezne kućne izolacije napuštao mesto boravišta, a u njegovom stanu zatečena je još jedna osoba“, objašnjeno je.

SAZNAJTE JOŠ…

DAČIĆEVO PRVO OBRAĆANJE POSLANICIMA: Samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima

NOVI KORONA PRESEK: Pad broja zaraženih!

RADNA POSETA ŠEFA DIPLOMATIJE: Evo šta će sve Lavrov raditi tokom dvodnevnog boravka u Srbiji

UŽAS U LAZAREVCU: Pripadnik Vojske Srbije pronađen obešen u potkrovlju kuće!

U martu, na početku primene mera, Jović ipak nije zadržan u pritvoru uz upozorenje da će biti uhapšen ukolko ponovo prekrši zakon. Protiv njega je tada podneta krivična prijava u redovnom postupku. U skladu sa Zakonom ponuđen mu je oportunitet.

„Nakon odbijanja da uplati 3,5 miliona dinara u humanitarne svrhe podnet je optužni akt u kojem Tužilaštvo traži šest meseci zatvora“, navedeno je.

Visina iznosa određena je u skladu sa zaradom koju uspešni internacionalac ostvaruje u jednom od najvećih fudbalskih klubova na svetu. Novac koji okrivljeni uplaćuju u državni budžet na ime opotuniteta kako bi se odustalo od krivičnog gonjenja okrivljenog za lakša krivična dela, koristi se u humanitarne i socijalne svrhe, obnovu objekata i nabavku opreme u nadležnosti Ministarstva zdravlja, prosvete, kulture, crkve…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter