Izvor: Happy BSC Portal/24 sedam.rs
13.11.2023 u 12:50
0

PIKSI KATEGORIČAN: Srbija će pucati iz svih oružja

Naše "orlove" očekuju utakmice sa Belgijom i Bugarskom.

​Selekcija Srbije će prvo igrati prijateljsku utakmicu protiv Belgije u sredu, a zatim će 19. novembra odigrati protiv selekcije Bugarske u utakmici koja će najverovatnije odlučiti da li će naša selekcija igrati na Evropskom prvenstvu.

Istakao je da nema zamene za Ljubinka Drulovića?

– Ko će zameniti Drulovića? Niko. Ne razmišljamo o tome, samo da dobijemo Bugare. To je nebitno – rekao je Piksi.

ČUKARIČKI: „Brutalno smo pokradeni protiv Partizana“

Srpski trener je tim koji izvede smatra da je najbolji u tom trenutku.

– Svaki sastav koji izađe – ja mislim da je najidealniji. Sada kada promenite igrače u smislu pozicija, to ništa ne znači jer na to utiče mnogo faktora. Da li se neko oseća loše tog dana, pa ga ne vidite u sastavu, pa mislite Piksi ga sklonio i tako dalje. Ja koji tim izvedem – smatram da je najbolji u tom momentu. Ova grupa igrača se dobro poznaje i nema nekih velikih tajni ili nečega što oni ne razumeju. Ne lutam kada je sastav u pitanju, pa da me glava boli. Mirno spavam noć pred utakmice – rekao je Piksi i dodao da su dovoljna dvojica napadača – Mitrović i Vlahović – rekao je selektor Piksi.

Da li bi obavljao dve funkcije?

– Ne, sebe ne bih želeo da dovodim tu situaciju, u drugim sportovima možda, ali u fudbalu nije moguće da budete na dve stolice. Znate, šest meseci pre isteka ste slobodni da razgovarate o svojoj budućnosti, s bilo kim ko želi, ne kažem da hoću, ali imam to pravo i tu nema niko prava da se ljuti.

Da li je selektor razgovarao sa FSS o novom ugovoru?

– Nema potrebe da se boji niko, moj ugovor traje do 31. decembra. U slučaju da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, on se automatski produžuje. Nisam ni sa kim u Savezu pričao u vezi toga, nije momenat za to. Ne treba niko da brine zbog mog statusa, biću selektor, nastavljam da radim svoj posao i verujem da ću Srbiju voditi na Evropskom prvenstvu.

– E sad, ima i druga strana. Ja sam od prvog januara slobodan agent i prema FIFA pravilima imam pravo da pregovaram sa drugim stranama. Šest meseci pre isteka slobodni ste da razgovarate sa bilo kime ko je zainteresovan. Ne kažem da ću razgovarati…

PRVI BODOVI ORLOVA U LIGI NACIJA Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Sloveniju sa 4:1 (1:1)!
Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

Da li bi voleo da Litvanija odradi posao za Srbiju i uzme bod ili više protiv Crne Gore?

– Ne bih ništa imao protiv, da sačekamo i tu utakmicu naravno, kao i sve što smo pratili, gledaćemo i to, oni igraju dan posle nas, mada, kako god se taj rezultat završi na kraju, ta utakmica između Crne Gore i Litvanije, mi želimo da trijumfalno završimo kvalifikacije, a tu se podrazumeva pobedu i nema tu kalkulacija. Matematički, gledate Srbiji treba bod, okej, ali stvarno mislite da ćemo mi igrati na nerešeno, stvarno mislite da ćemo reći igrajte na nula, Srbija će pucati iz svih oružja, želimo trijumfalno da završimo ove kvalifiacije. Ne bih imao ništa protiv da ovi odigraju jednu lepu utakmicu u našu korist.

Mladi Aleksandar Pavlović je nedavno potpisao ugovor sa Bajernom.

– Naravno da postoji razgovor, mi smo uvek spremni da izađemo u susret. To će od njega da zavisi. Mora da se ide stepenik po stepenik. Debitovao je za Bajern i ajde odmah za A tim, ne ide to tako. Kao da čekamo ispred bolnice, kad se rodi neko Srpče, pa da ga stavimo u A tim odmah, da ga rezervišemo. Sem ako si čudo od igrača, pa sa 17 godina odmah u A tim, otvoreni smo i transparentni sa igračima, kao što je bio slučaj sa Ugrinićem. Sačekali su lepo da vide i odlučili, mi smo hteli, ponudili, oni su odlučili drugačije. Pavlović ima potencijal, na njemu je da se dokazuje, pratićemo da li će igrati. Pratimo i ostale, ali ne bih sad o imenima da ne dobiju publicitet pa povilene. U tim stvarima ima i dosta neiskrenosti. Medijima se kaže jedno, ali se radi drugo. Ne mislim sa naše strane.

UEFA je još jednom kaznila Srbiju.

– Nerviraju me te neke kazne. Kad ćemo više da naučimo? Koliko puta ćemo da budemo kažnjeni da bi naučili neke stvari? Non stop smo pod nekim kaznama, trpimo kritike. Ne znam zašto se to dešava, nema potrebe da se te stvari rade, fudbal je radost i nešto mnogo lepo. Podrška sa tribina je mnogo važna i lepo je to što će deca doći, ali dajte da odigramo u normalnim uslovima. Ovo sve nekako… ne znam kako da objasnim. Valjda će ovo biti poslednja opomena da ne pravimo gluposti i da ne budemo kažnjavani.

Koliko je važna utakmica protiv Belgije?

– Znate moje mišljenje o prijateljskim utakmicama, ali s druge strane kada predstavljate svoju zemlju imate odgovornost da budete najbolji. Važno je da se ostvari dobar utisak upravo zbog toga što nam prestoji najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Eventualni poraz protiv Belgije neće ništa promeniti, ali lepše je kada izađete zadovoljni, iz tog razloga potrudićemo se da damo maksimum i ostavimo što bolji utisak i da odigramo onako kako treba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter