Izvor: Kurir
28.03.2024 u 19:58
0

ŠOKANTNI PORAZI ORLIĆA DOVELI DO UZBUNE U FSS: Tanjga najavljuje analizu i REZOVE!

Šokantni rezultati mlade i omladinske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za završnicu evropskih prvenstava upalili su alarm u Fudbalskom savezu Srbije.

Sportski direktor FSS Miroslav Tanjga zahteva da se ustanovi odgovornost za loše rezultate u radu sa mlađim reprezentativnim selekcijama.

– Razočaran sam u mnoge stvari koje sam video. Mislim da možemo mnogo bolje. Hajde da krenemo od mlade reprezentacije, odakle bi trebalo da crpimo igrače za A tim. Ruku na srce, pogubili su sve što su mogli. Nedopustivo je igrati nerešeno u Luksemburgu i izgubiti od Severnih Iraca, selekcije koja je do duela sa nama u ovim kvalifikacijama dala samo dva gola. To je bilo toliko ponižavajuće, da se preko toga ne može preći. Nismo ispali na sportsku sreću – istakao je Miroslav Tanjga, pa nastavio:

– Daleko više smo očekivali od omladinske reprezentacije. Danci i Portugalci su nas lagano dobili, a mi smo njih pre godinu ili dve lako rešavali. Negde se desio propust i nastao je problem. Ne smemo da zabijamo glavu u pesak, problem moramo što pre da rešimo.

Fudbal
Unsplash ilutracija

Sportski direktor FSS kaže da će poštovati hijerarhiju u Savezu, kada su u pitanju mlađe selekcije.

– Prvo ću da pričam sa Nikolom Lazetićem. Da vidim kako on razmišlja. A, onda ćemo da razgovaramo sa selektorima Ljubinkom Drulovićem i Radovanom Krivokapićem. Tek posle toga ćemo da sečemo. To je korektno, idemo redom. Ne smemo da preskačemo bilo koga. Nije ovo moje, ovo je svih nas. Moramo da radimo u interesu Srbije. Da nam se ovakva blamaža nikada ne ponovi.

Vratio se Tanjga na učinak mlade reprezentacije, koja je od početka kvalifikacija promenila tri selektora i ogroman broj igrača. Počeo je Goran Stevanović, a posle njega došli su Dušan Đorđević, pa Ljubinko Drulović.

– Nedopustivo je da nam Englezi daju devet golova… Postoje ozbiljna pitanja za selektora… Meni je čudno kako u neki igrači koji nemaju minutažu u klubovima, igraju za reprezentaciju. Ne sumnjam u kvalitet tih momaka. Oni odigraju dobro prvih 45 minuta, a onda nestanu u drugom poluvremenu. Zašto? Zato što nemaju takmičarski ritam. Zato sam tražio analizu od svih selektora. Nikada se nisam mešao u rad bilo kom treneru, selektor mora da ima autonomiju. Ali, kad rezultata nema, mora da odgovori na pitanja zašto nije bilo nekih igrača, zašto su igrali neki koji nemaju minutažu.

Poziva Tanjga na odgovornosti i klubove, jer smatra da mladi igrači ne dobijaju priliku.

– Iz loših rezultata reprezentativnih selekcija ne smemo izuzeti i naše klubovi. Mislim da bi tamo trebalo više da se radi, vezano za struku, skauting… Brine me što je sve više matorih, a sve manje mlađih igrača u srpskim ekipama najvišeg ranga. Ne želim da ulazim u rat sa klubovima, ali je jasno da tamo mora da se pojača rad. Ne sviđa mi se što igrači odlaze u inostranstvo sa 20 godina i što tamo ne igraju. Takve ne treba zvati. Ne želim bilo koga da targetiram, ali odgovornost mora da se preuzme.

Primetio je Tanjga još jednu stvar kod mladih igrača koja mu je upala u oči.

– Smeta mi još jedna stvar. Vidim da se ti mladi momci zadovolje time što su obukli dres Srbije. Ali, to je greška, tek tada moraju da pokažu želju, da urade više, pokažu da su zaslužili poziv. Nisam kod njih video želju za uspehom. Kao da se izgubio pobednički mentalitet koji je krasio mlađe selekcije ranijih godina. Svestan je Tanjga kao i svi u Savezu da je nacija nezadovoljna rezultatima. – Narod voli fudbal i zato tako reaguje. Pratimo sve, čitamo i osluškujemo komentare. Sa pravom nas ljudi kritikuju, jer žele da vide rezultat – zaključio je Miroslav Tanjga.

Fudbal
Unsplash ilutracija

Korak unazad za žene

Veliki propust imala je i ženska fudbalska reprezentacija Srbije.

– Moram da pomenem i ženski fudbal. Ulažemo mnogo u njega, želimo korak unapred, a mi uradimo korak unazad. Poljska je morala da se prođe, nisu bolje od naših devojaka – ocenio je Tanjga.

Pohvale kadetima

Jedina mlada selekcija koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo je kadetska.

– Pohvalili smo uspeh kadeta, oglasio se Nikola Lazetić. Selektor Jovan Damjanović ima rezultat i od njegove selekcije očekujemo mnogo na EP – jasan je Tanjga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter