Izvor: Mozzartsport.com
10.03.2023 u 08:41
0

Tanka Partizanova klupa: Samo Baždar donosi golove

Na 38 utakmica samo osam pogodaka rezervista, nijedan u 2023.

Ne ide Partizanu ni sa trećim trenerom u sezoni. Problemi uočljivi za vreme kratkotrajnog mandata Ilije Stolice, produbljeni dok je šefovao Gordan Petrić, vide se i na početku rada Igora Duljaja, a između ostalog se manifestuju u manjku kvalitetnih rešenja u igračkom kadru. Pobeđivao je Partizan neke bitne, zahtevne, utakmice, pokazivao da povremeno može da prevaziđe realne mogućnosti, ali je suština da nema tim za maraton kakva je sezona započeta u drugoj polovini jula, koja će se privesti kraju završetkom maja.

U tom iscrpljujućem nizu utakmica – crno-beli će ih odigrati ukupno 50 – potrebni su svi raspoloživi resursi, da kad jedan stane i(li) ispadne (bilo iz tima zbog povreda ili kartona, bilo iz forme) drugi ga odmeni. Mnogi u Srbiji su smatrali da ekipa iz Humske ima od 12 ili 13 fudbalera, dok oni na klupi maltene ne postoje. Ili ne doprinose.

Dokazano i tokom kalendarske godine. Otkako je nastavljena klupska sezona nijedan fudbaler Parnog valjka nije dao gol kad bi kročio na teren u svojstvu rezerviste. Takvih slučajeva bilo je 29, počev od premijere u Kruševcu do poslednjeg susreta sa Kolubarom, a još se nije desilo da neko s klupe donese gol. Čak i duelu 25. kola Mozzart Bet Superlige, ekipa je posle izjednačanja Lazarevčana stajala kao ukopana, maltene nijednu šansu nije napravila, iako je Igor Duljaj uveo Nemanju Jovića i Ljubomira Fejsu posle pogotka gostiju, a Danila Pantića dok je još na semaforu pisalo 1:0.

Štaviše, da bismo našli poslednjeg fudbalera Partizana koji je ulaskom u drugom poluvremenu promenio rezultat morali bismo da se vratimo na poslednji takmičarski meč u 2022, u Humsku je 13. novembra došao Novi Pazar, a viceprvak države slavio tako što je Nemanja Jović pogodio u 72. minutu, 15 pošto je dobio šansu umesto Sameda Baždara.

Upravo je Baždar fudbaler najviše sposoban da donese pozitivan impuls. Kao da se u talentovanom Pazarcu nešto probudi kad ga trener šalje u vatru, o čemu svedoče golovi: Javoru (za 3:0), Vojvodini (za 4:1) i Mladosti iz Lučana (za 5:0). Prava rezerva. Konretna, učinkovita. A – među najmlađim u ekipi.

Još samo trojica crno-belih mogu da se pohvale da su tresla mreže protivnika kao rezervisti. Marko Živković je to učinio na susretu sa Javorom kod kuće (3:3), Aleksandar Lutovac u susretu sa Mladosti iz Lučana (3:0), Nikola Terzić na krovu Tržnog centra „Stadion“ u slavlju nad Voždovcem. Uz napomenu da su dvojica krilnih vezista tokom zime napustila klub i otisnuli se u inostranstvo.

Ovaj problem nije od juče. Mučio je crno-bele i u prethodnom ciklusu. Tad je za komandama Parnog valjka sedeo Aleksandar Stanojević, a ni on nije imao bogzna kakvu pomoć s klupe. Štaviše, na preseku posle 38 utakmica – koliko ih je odigrao dosad – samo devetorica Partizanovih fudbalera su pogađala kad kao rezervisti. Redom: Danilo Pantić (Vožvovac), Sejduba Suma (Novi Pazar), Aleksandar Šćekić (Soči), Nemanja Jović (Radnički Niš), Filip Holender (Spartak), Bibars Natho (Metalac, dvaput), Nemanja Jović i Marko Milovanović (obojica u duelu sa Novim Pazarom). Ispostavilo se da to nije dovoljno da Parni valjak izdrži trku do kraja.

Što se ove etape tiče, Partizan odigrao 38 utakmica od početka sezone i postigao na njima 73 gola. Primera radi, u prethodnom ciklusu, pod komandom Aleksandra Stanojevića, na ovom preseku, posle bio je efikasnjii (ravno 80 pogodaka) i ako ništa drugo bio ravnopravan takmac Crvenoj zvezdi u borbi za titulu.

FUDBALSKA NOĆ ŠIROM EVROPE – NEMA GOLOVA SRPSKIH NAPADAČA, KOSTIĆ ASISTIRAO!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter