Izvor:
06.03.2017 u 00:02
0

TERZIĆ: Nije mi se svidela Zvezdina igra, a o suđenju Vujovića neka odlučuju nadležni!

Odluka da Majo Vujović bude glavni sudija u 153. Večitom derbiju, a kasnije i njegove odluke ustalasale su srpsku sportsku javnost.

Posle neregularnog gola Gelora Kange čelnici Partizana su bili veoma kritični, a o svemu što se dešavalo pričao je i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Pričao je o svojoj izjavi koja je pokrenula "lavinu", ali i o samom meču, kao i o spornim situacijama.

Za početak, niti ja, niti bilo ko iz Crvene zvezde nije pomenuo ime Maja Vujovića. Crvena zvezda o Vujoviću ima korektno mišljenje, on je jedan od naših najboljih sudija. Mi nismo sumnjali u njega, već smo reagovali posle intervjua predsednika Sudijske komisije FSS Đorđa Žutića koji je sam rekao da derbi donosi ogromne tenzije, kako na terenu, tako i na tribinama. Dodao je i da je njegov stav, kao predsednika Komisije koja je potpuno autonomna, da derbi mora da sudi najbolji arbitar, a to je u ovom trenutku Milorad Mažić. I da je jedinstven stav Komisije da on bude sudija u derbiju. To je on rekao. Komisija je na sajtu FSS u 13 časova objavila da će Mažić suditi Zvezdi i Partizanu, a Vujović da sudi utakmicu u Kruševcu. Posle toga, sve je bilo zamena teza. Oni su stvorili sliku da smo mi nešto uradili. To nije istina – objasnio je Terzić posle prepodnevnog treninga crveno-belih, prvog posle derbija sa crno-belima u kojem je osim golova, prema njegovim rečima, bilo još spornih situacija.

Na kraju krajeva, u derbiju treba da sude i druge sudije, ali ostaje nejasno zašto je odluka promenjena. I to je naše jedino pitanje. A juče se desilo to što se desilo. Da li je bilo sudijskih grešaka, niko u Zvezde neće komentarisati. Poštujemo organe Saveza, a da li je bilo grešaka odlučiće nadležni ljudi. Da li je lopta izašla ili nije (kod gola Kange), da li je Crvena zvezda oštećena za penal nad Plavšićem, da li je Đurđević igrao rukom ili ne. Dok se ne donese zvanična oduka ne želimo da komentarišemo išta od pomenutih situacija. Imamo puno poverenje u organe. Neka rade svoj posao.

Direktor Zvezde se osvrnuo i na izjave ljudi iz Partizana, da prvo nisu imali nikakve zamerke na izbor sudije, a onda kritikovali Vujovića.

Ponavljam, niko iz Zvezde nije komentarisao Vujovića ni pre, ni posle utakmice. Tako će i ostati.

Tema razgovora je bila i igra Zvezde, ali je pre toga Terzić pričao o drugim detaljima sa derbija.

Prezadovoljan sam ponašanjem publike. Posle mnogo vremena, utakmica se završila bez nepotrebnih tenzija, uz korektno navijanje. Pohvalio bih navijače i Zvezde i Partizana, i voleo bih da svaki naredni derbi bude ovakav. Hvala i policiji koja je maksimalno profesionalno odradila posao. Svi možemo da budemo zadovoljni, po tom pitanju.

Zatim je pričao o onome čime nije bio zadovoljan.

Ono što mi se ne sviđa, to je igra Zvezde. Generalno, derbi je bio slabog kvaliteta. Podbacili smo i mi i oni. Bilo je skoro 42 hiljada ljudi, ali su im igrači ostali dužni. Publika je nezadovoljna otišla sa stadiona. Očekivao sam mnogo više od našeg tima. Imamo mnogo kvalitetniji tim i mislim da u poslednjih nekoliko godina nije postojala ovako velika razlika između ekipa Zvezde i Partizana. I shodno tome, morali smo da budemo bolji. Nisam zadovoljan jer smo se poslednjih 20 minuta povukli. Izgubila se pas igra, postali smo bezopasni, kada je bilo logično da kontrama i pas igrom dotučemo Partizan, jer smo imali aktivan rezultat. Oni su morali da napadaju, a mi smo morali da odigramo tečnije i hrabrije. Odigrali smo ispod svakog nivoa i žao mi je što se ne priča o dobrom fudbalu, već o drugim stvarima – objasnio je Terzić uz novi osvrt na odluke sudija, koje su kako je rekao bile plod grešaka.

Za kraj je takođe je priznao da je pre gola Kange lopta bila van terena.

Ali su i igrači krivi jer nisu kvalitetnijom igrom nisu bacili u zapećak sudijske greške, ako ih je bilo. Ipak, treba da se prizna da su i greške sastavni deo igre. Ubeđen sam da je sudija imao dobru nameru. Ako je bilo grešaka, to je ljudski. Dok Komisija ne utvrdi šta je bilo, i za taj naš gol, za koji mislim da je lopta prethodno izašla van terena, nećemo da se oglašavamo. Ne znam da li su tada sudije imali dobar ugao gledanja, da li je Plavšić oboren za penal, da li je Đurđević dao gol rukom… – zaključio je Terzić.

srbijadanas.com
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter