Izvor: informer
10.09.2021 u 18:13
0

UEFA PROTIV SVETSKOG PRVENSTVA: Čeferin brine za igrače

Kako prenose engleski mediji, glavni zagovornik te „revoliucionarne promeene“ je bivši menadžer Arsenala Arsen Venger, koji je u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) šef globalnog razvoja.

PROČITAJTE JOŠ: STANOJEVIĆ FOKUSIRAN NA POBEDU: Partizan mora da opravda ulogu favorita

– UEFA može da odluči da neće učestvovati u takvom projektu. Mislim da do toga ipak nikad neće doći jer se potpuno kosi sa fudbalskim principima. Igranje velikog turnira svakog leta je ubijanje igrača. Osim toga, Svetsko prvenstvo bi se poklapalo sa Svetskim prvenstvom za dame i sa Olimpijskim igrama. To nema smisla. Svetsko prvenstvo je toliko gledano i toliko popularno baš zato što se igra na svake četiri godine. Nadam se da će se u FIFA neko dozvati pameti – izjavio je Čeferin.

PROČITAJTE JOŠ: OZIL U PROBLEMU: Zatvaraju mu se vrata u Feneru

Podsećamo, tokom jučerašnjeg obraćanja javnosti, predsednik FIFA Đani Infantino istkao je mogućnost da se Svetsko prvenstvo u fudbalu igra na dve godine, ali da će konačnu odluku o tome doneti u dogovoru sa igračima i trenerima. 

Poznato je da se fudbaleri bune zbog preterano gustog rasporeda i da neće biti za ideju da se takmičenja održavaju još češće nego ranije, ali je FIFA godinama radila stvari mimo volje i želje ostatka organizacija i ne bi čudilo da pokušaju sličnu stvar i sa Mundijalom. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter