Izvor: BSC HAPPY
05.03.2023 u 19:30
0

LIVERPUL – MANČESTER JUNAJTED Au, au, au – 7:0! Ljudi moji, da li je to moguće!?

Pratite tekstualni prenos derbija Premijer lige na portalu BSC HAPPY

Težak poraz za Junajted…

REZULTAT 7:0

KRAJ UTAKMICE

88′ – GOOOOOOOOOOL! Liverpul vodi sa 7:0, sada i Roberto Firmino! Došao je i Brazilac na red, desetak minuta pošto je ušao u igru. Salah je asistirao, a Bobi iz okreta pogodio sa sedam metara.

75′ – GOOOOOOOOOOL! Liverpul vodi sa 5:0, još jednom je strelac Darvin Nunjes! Džordan Henderson je ubacio loptu u šesnaesterac, a Urugvajac sjajno glavom pogodio pored nemoćnog Davida de Hee. Ovo je već ponižavanje najvećeg rivala…

73′ – Stativa Rašforda! Pobegao je brzonogi napadač odbrani Liverpula, pa predriblao i Alisona, ali je iskosa sa leve strane pogodio stativu.

66′ – GOOOOOOOOOOL! Liverpul vodi sa 4:0, sada je strelac Mohamed Salah! Bila je to nova kontra Redsa i ponovo nekoliko odbitaka, pre nego što je lopta stigla do Egipćanina koji ju je sa petnaestak metara desnom nogom zakucao pod prečku.

59′ – Dvostruku izmenu napravio je Erik ten Hag, ubacio Garnača i Mektonineja umesto Veghorsta i Freda. Pokušava Holanđanin da nekako stabilizuje ekipu kojoj preti pravi kolaps na Enfildu.

57′ – Visi novi gol Redsa! Sada je Konate sa sedam metara glavom šutirao tik pored stative. Potpuna dominacija Liverpula u drugom poluvremenu, igrači Junajteda ne mogu da dođu sebi.

56′ – Umalo 4:0! Malo je nedostajalo da Liverpul postigne još jedan gol. Gakpo se ogradio u šesnaestercu i uposlio Robertsona koji je slabijom desnom nogom gađao blizu stative.

50′ Gooool – Liverpul je dotukao Junajted, 3:0. Sjajna kontra, koju je otvorio Gakpo, proigrao Salaha, a onda nastavio da trči. Ubacio se u prazan prostor, sačekao loptu i onda maltene iz mrtvog ugla „bocnuo“ De Heu.

47′ – GOOOOOOOOOOL! Liverpul vodi sa 2:0, strelac je Darvin Nunjes! Pravi karambol oko i u šesnaestercu završen je pogotkom Urugvajca iz peterca, posle oštre ubačene lopte Harvija Eliota.

KRAJ POLUVREMENA

44′ – Gool! Vodi Liverpul! Strelac je Kod Gakpo, koji je izbacio iz igre Varana, a onda i pogodio drugi ugao De Heinog gola.

Liverpool’s Cody Gakpo, right, celebrates scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, England, Sunday, March 5, 2023. (AP Photo/Jon Super)

 

41′ – Poništen gol! Zatresao je Kazemiro mrežu glavom posle slobodnjaka, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji. Opravdana odluka arbitara.
39′ – Gužva Ponovo nije bilo svejedno defanzivcima domaćih. Konfuzno je sve izgledalo, ali igrači Junajteda nisu uspeli da šutiraju ka golu. U međuvremenu je Fabinjo sapleo Rašforda i zaradio žuti.

26′ – Veliki promašaji Bruna i Rašforda! Ponovo su Đavoli ni iz čega stvorili šanse. Najpre je Bruno pobegao neopreznom Arnoldu na daljoj stativi i glavom gađao tik pored gola, da bi zatim Rašford izbio sam pred Alisona i šutirao preslabo. Morali su i jedan i drugi znatno bolje…

23′ – Au, kakav potez Martinesa! Čist gol je spasao defanzivac Junajteda. Posle ubačene lopte Robertsona, Darvin je na pet metara uhvatio volej, ali je Lisandro uspeo da ga izblokira akrobatskim potezom i izbaci loptu u korner.

18′ – U izuzetno visokom ritmu se igra na Enfildu. Redsi kontrolišu posed i na taj način pokušavaju da ugroze gol Đavola, koji se od starta oslanjaju na kontra napade. Za istu taktiku se opredelio Ten Hag kao u prošlom duelu na Old Trafordu, koji je njegov tim dobio (21) uprkos posedu lopte od samo 30 odsto.

14′ – Preti i Liverpul! Salah se, u svom stilu, namestio na desnoj ivici šesnaesterca i plasirao loptu po visini. Ipak, neprecizno…

9′ – Prva ozbiljnija šansa! Zapretili su Đavoli u tranziciji. Antoni je povukao sa desne strane u sredinu i gađao dalji ugao sa nekih 20 metara, Alison je uspeo da interveniše i izbaci loptu u korner.

5′ – Žargonski rečeno, početno opipavanje snage. Ne srljaju ni jedni ni drugo. Biće ovo pravo trenersko nadmudrivanje Jirgena Klopa i Erika ten Haga.

1′ – Početak utakmice

A kad je o iznenađenjima reč menadžeri Luj van Gal i Brendan Rodžers su ih napravili nekoliko prilikom sastava tima. Kod Crvenih đavola u startnih 11 nema Radamela Falkaa, dok je gostujući strateg pribegao promeni na gol-crti i posle nekoliko kikseva preselio na klupu Simona Minjolea, pa će braniti Bred Džons.

Srpski reprezentativac Lazar Marković je rezerva, a u protokolu nema povređenih Danijela Staridža i Marija Balotelija.

Mančester junajted: De Hea – Džons, Kerik, Evans, Valensija – Felaini, Mata, Jang, Runi – Van Persi, Vilson.
Liverpul: Džons – Džonson, Škrtel, Lovren, Moreno – Henderson, Alen, Džerard, Lalana – Kutinjo, Sterling.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter