Izvor: sportal.rs
18.12.2023 u 13:29
0

ŽREB ZA LIGU EVROPE NIJE RAZOČARAO: Repriza prvog finala LK, Milan čeka težak dvomeč

Nakon Lige šampiona, poznati su i parovi u Ligi Evrope, doduše za šesnaestinu finala. Videćemo nekoliko vrlo zanimljivih duela, a i navijači Crvene zvezde su saznali sa kim će igrati Jang bojs, koji je šampiona Srbije izbacio iz Evrope.

Već prvi par na žrebu u Nionu je doneo jako zanimljiv duel, jer će se sastati Fejnord i Roma, koji su igrali prvo finale Lige konferencija, kada su Rimljani 2022. slavili sa 1:0 u Tirani.

U nastavku je Žulijen Eskude, koji je izvlačio kuglice, spojio još nekoliko vrlo dobrih dvomeča, poput Lensa i Frajburga, odnosno Milana i Rena.

„PRŠTAĆE“ LIGA ŠAMPIONA: Poznati parovi osmine finala!

U nastavku se među papirićima pojavilo i ime Jang bojsa, koji će igrati protiv lisabonskog Sportinga, koji bi bio Zvezdin rival u utakmicama šesnaestine finala.

Portugalci su dobro prošli na žrebu, Benfika će igrati sa Tuluzom, a Braga sa Karabagom, čeka nas i okršaj Galatasaraja i Sparte iz Praga, dok je poslednji duel šesnaestine finala onaj u kom će igrati Marsej i Šahtjor.

Tok žreba za Ligu Evrope:

Svi parovi šesnaestine finala:

Fejnord – Roma
Milan – Ren
Lens – Frajburg
Jang bojs – Sporting
Benfika – Tuluz
Braga – Karabag
Galatasaraj – Sparta Prag
Šahtjor – Marsej

Poslednji par čine Marsej i Šahtjor.

Galatasaraj je izvučen i igraće protiv Sparte iz Praga.

Žreb je spojio Bragu i Karabag, oba tima će čekati dva vrlo duga putovanja.

Peti dvomeč čine Benfika i Tuluz.

Zvezda je trebala protiv Sportinga. Ovako, Portugalci će u prvom meču gostovati Jang Bojsu.

I treći par je vrlo dobar. Lens će igrati sa Frajburgom, dve vrlo dobre ekipe iz Liga petice.

Drugi par takođe odličan. Milan će prvi meč odigrati na svom terenu, a rival će biti ekipa Rena.

Prvi izvučen tim je holandski Fejnord. On će u šesnaestini finala odmeriti snage sa Romom, repriza finala Lige konferencije.

Uoči žreba

Nakon ne baš sjajnog žreba za osminu finala Lige šampiona, navijači se nadaju da bi makar mogli dobiti zanimljive duele. A nije da nema prostora za to.

Zanimljivo, mesto u ovom žrebu su našla čak četiri tima koja su nekada osvajala elitno takmičenje Starog kontinenta – Milan, Benfika, Fejnord i Marsej.

Zahvaljujući tome što su u grupi zauzeli prvo mesto, bez stresa će na današnjem izvlačenju kuglica biti Liverpul, Viljareal, Slavija Prag, Bajer Leverkuzen, Vest Hem, Atalanta, Brajton, Rendžers, dok će biti izvučena imena sledećih klubova:

Drugoplasirani iz LE: Tuluz, Ren, Roma, Karabag, Frajburg, Sporting Lisabon, Olimpik Marselj, Sparta Prag 
Trećeplasirani iz LŠ: Galatasaraj, Lans, Braga, Benfika, Fajenord, Milan, Jang Bojs, Šahtjor Donjeck

Prvi mečevi šesnaestine finala u na programu 15. februara, revanš susreti sedam dana kasnije, dok je osmina finala Lige Evrope zakazana za 7. i 14. mart.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter