Izvor:
14.08.2018 u 21:23
0

ZVEZDA NA KORAK DO LIGE ŠAMPIONA: Crveno-beli SRUŠILI Spartak, protiv Salcburga za plasman među velikane! Spartak Trnava – Crvena zvezda 1:2! (UŽIVO) (VIDEO)

Posle neverovatne borbe i izuzetno teške utakmice fudbaleri Crvene zvezde prošli su u plej-off i plasirali se za Ligu šampiona, gde ih čeka Salcburg.

U revanš meču trećeg kola kvalifikacija Crvena zvezda pobedila je Spartak u Trnavi posle produžetaka – 2:1.

Prvaku Srbije je ta pobeda, posle beogradskih 1:1, bila dovoljna za dvomeč sa Salcburgom kao poslednjoj prepreci pred grupnu fazu elitnog takmičenja. Tim trenera Vladana Milojevića trijumfom u Slovačkoj obezbedio je evropsku jesen, odnosno učešće makar u Ligi Evrope (u slučaju eliminacije od Salcburga).

Crveno-beli su zasluženo pobedili u Trnavi, nošeni podrškom oko 2.000 "Delija".

Gol odluke postigao je Nemanja Radonjić u osmom minutu prvog produžetka na sjajnu asistenciju El Fardu Bena za konačnih 2:1.

Crvena zvezda već sledeće nedelje dočekuje Salcburg u prvoj utakmici plej-ofa.

Podsetimo, srpski prvak će tada odraditi prvi od dva meča bez publike, koliko je kažnjen od UEFA.

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE

120+2. minut – Crvena zvezda ide dalje! Prošli su fudbaleri Crvene zvezde u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde ih čeka Salcburg.

120. minut – Aut za Spartak, loptu izbacuje Savić. Velika gužva u šesnaestercu i greška Crvene zvezde i sudija svira penal za Spartak i prečku pogađa Boris godal.

115. minut – Povredio se posle duela sa protivničkim igračem Vujadin Savić, a posle jednog od duela i Marko Gobeljić

113. minut – Spartak pokušava da pritisne Zvezdinu zadnju liniju, a igrači crveno-belih ispucavaju, ili iznose i pokušavaju da odu što dalje u polje protivnika da bi "ukrali" vreme.

109. minut – Zvezda je u situaciji da čuva rezultat jer je golom "umirila" Spartak kod koga se vidi sve veća nervoza i dekoncentracija.

107. minut – Milojević menja Radonjića, ulazi Babić. Zvezda pojačava odbranu.

106. minut – Počeo je drugi produžetak. Druga izmena kod Spartaka, Hladik umesto Čonke.

DRUGI PRODUŽETAK

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

105. minut – KRAJ prvog produžetka, crveno-beli igraju mogo bolje.

103. minut – Gobeljić izlazi sam ispred kaznenog prostora, pokušava da spusti do Bena umesto da sam reši iz dobre situacije za gol i šalje prejaku loptu koju Ben ne može da stigne i propada velika prilika.

101. minut – Gobeljić je zamenio Jovančića.

100. minut – Prva izmena kod domaćina – Dangubić umesto Rade.

100. minut – Još jedan pokušaj Radonjića, ali je ovaj put njegov šut zaustavio Godal.

99. minut – Radonjić je potrčao da podeli radost sa Delijama i skinuo dres, pa je i on "počašćen" žutim kartonom.

97. minut – GOOOLLL – 2:1 ZA ZVEZDU! RADONJIĆ! Ben je iz prve poslao loptu na ivicu šesnaesterca, Radonjić je pobegao odbrani Spartaka, izašao sam pred Čudija i poslao loptu u mrežu!

96. minut – ŠANSA ZA ZVEZDU! Izveden je korner sa leve strane, Pavkov se snašao i uspeo glavom da šutira, ali iz teške pozicije je pogodio golmana Čudija.

95. minut – Grendel je žestoko faulirao Rodića i dobio žuti karton. Sada je 5:5 u žutim kartonima. Radoslav Latal nije izvršio ni jednu izmenu u svom timu.

91. minut – Počeli su produžeci.

PRVI PRODUŽETAK

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA, Spartak Trnava – Crvena zvezda 1:1, PRODUŽECI SLEDE!

90+1. minut – Deveti žuti karton na meču, dobio ga je Sloboda zbog udaranja Stojkovića. Ben je gađao drugu stativu, ali Rodić nije mogao da stigne loptu i ona je otišla u gol aut.

90.minut – Bez mnogo prilika, dva minuta nadoknade

86. minut – I Pavkov je dobio žuti karton.

85. minut – Milojević je izvršio drugu izmenu, umesto Simića u igri je Jovičić.

82. minut – ŠANSA ZA SPARTAK! Savić je pustio loptu i pogrešio, jer je ona došla do Bakoša, koji je dobio duel sa Degenekom i iz blizine šutirao, a BORJAN JE ODBRANIO.

75. minut – Grub start na Benu koji je na meti gostujućih igrača. Prva izmena u Crvenoj zvezdi Pavkov ulazi u igru umesto Stojiljkovića.

71. minut – Žuti karton za Miloša Degeneka zbog povlačenja Bakoša.

70. minut – Slobodan udarac za crveno-bele. Ben šutira preko gola.

67. minut – Odlična prilika za Crvenu zvezdu, ali je opasnost po gol Spartaka otklonjena. Lopta nije htela u gol!

64. minut – I jedna i druga ekipa su svesne uloga i opasnosti ako srljaju i pogreše. Napeta utakmica i jedni i drugi igraju oprezno i bez šansi. Zvezdi potreban gol.

60 minut – Radonjić je "izbacio" Stojiljkovića, koji je krenuo sam ka Čudiju, ali je domaći golman bio brži i pre stigao do lopte, ali je Zvezdin napadač uklizao i napravio faul posle čega je dobio žuti karton.

55. minut – Spartak je počeo da napada i to otvara prostor i igračima Zvezde da rašire igru i probiju zadnju liniju odbrane rivala.

53. minut – Ben se vraća u igru. Trener crveno-belih razgovarao je sa sudijom.

51. minut – Prljav potez Slobode nad Benom, obojica su trčali ka lopti s tim što je igrač Spartaka podigao lakat i nakratko onesvestio krilnog fudbalera Zvezde. Sudija je bio na nekoliko metara odatle i nije kaznio Slobodu ni žutim kartonom.

48. minut – Držao je Bakoš na leđima Miloša Degeneka, u situaciji u kojoj je mogao loptu dobijenu sa sredine da prosledi na krilo, ali je štoper Zvezde odlično iskontrolisao i izbio mu loptu.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Spartak Trnava – Crvena zvezda 1:1

45. minut – Grešak šutira sa 20 metara nakon što mu se lopta odbila, ali to loše čini, pa Borjan nije morao da reaguje, lopta je otišla visoko iznad gola.

41. minut – Duga lopta posle faula Godala u kazneni prostor, čiste je Spartakovi igrači, šutira Jovančić i biva izblokiran.

38. minut – Žuti karton i za Stojkovića zbog starta s leđa.

35. minut – Žuti karton za Bakoša zbog udaranja laktom u glavu Savića u skoku. Saviću je pukla arkada. Brzo mu je ukazana pomoć, zaustavljeno je krvarenje, pa je kapiten Zvezde sa trakom oko glave nastavio meč.

28. minut – Ben žuti karton. Odlična finta Bena koji prolazi do kaznenog prostora i negoduje jer ne dobija korner pa mu sudija iz Holandije daje žuti karton.

27. minut – Radonjić je odsečen prilično dobro u prvih dvadesetak minuta igre. Ušao je u situaciju jedan na jedan koju obično voli, izdriblao čuvara i šutirao sa osam metara iskosa. Čudi mu je odbranio i Zvezda je dobila korner.

22. minut – Opasnost po gol Borjana. Posle prekida lopta je izbačena iz kaznenog prostora, ali je do došla do Grendela, koji se namestio i šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Stojiljković, pa je domaćin dobio samo korner.

21. minut – Sada navijači Spartaka grme…

18, minut – Žuti karton za Borisa Godala! Godal loše je primio loptu, Simić mu je uzeo i krenuo u kontru, a fudbaler Spartaka je Zvezdinog vezistu zaustavio faulom! Godal je dobro prošao, jer je dobio samo žuti karton.

15. minut – Identičan rezultat kao u Beogradu. Crveno-beli pokazuju veću želju za postizanjem drugog gola…

13. minut – Drugi korner za crveno-bele, ovaj put sa desne strane, izveo je Ben, a Savić je glavom poslao loptu preko gola.

10, minut – Zvezdu je primljeni gol trgnuo pa je u prethodnih nekoliko minuta ona bolji tim. Ima loptu, ali je jasno koliko je Spartak opasan iz kontri koje igra odlično. Oba gola su crveno-beli primili iz kontranapada.

7, minut GOOOOOL!!! Ben za zjednačenje!! Stojiljković je sa desnog krila centrirao, Ben je ostao usamljen na sedam, osam metara i glavom poslao loptu u mrežu! Vođstvo domaćina trajalo je minut!

6. minut – 1:0 za SPARTAK! BAKOŠ!

5. minut – Stojiljković je dobio udarac u nos! Krvari, pa je morao da napusti teren da mu se ukaže pomoć.

1. minut – Sudija Serdar Gozubujuk iz Holandije dao je znak da utakmica počne.

PRVO POLUVREME

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević napravio je dve izmene u odnosu na meč sa Spartakom u Beogradu. Sada u "najboljih 11" nema Jovičića i Ebisilija, umesto kojih je ukazao poverenje Jovančiću i Simiću.

Jasna je namera trenera crveno-belih da preko Simića probija odbranu Spartaka po boku, a takođe sa Jovančićem da bude ofanzivniji u manevarskom prostoru u sredini terena.

S druge strane, šef struke Spartaka Radoslav Latal odlučio se za identičan sastav koji je počeo prvi meč.

SPARTAK TRNAVA: Čudi – Kadlec, Tot, Godal, Čonka – Jirka, Sloboda, Grendel, Grešak, Rada – Bakoš.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovančić – Ben, Krstičić, Simić, Radonjić – Stojiljković.

Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija).

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter