Izvor: Novosti.rs
05.07.2023 u 08:11
0

ZVEZDA NAŠLA „DEVETKU“ ZA LIGU ŠAMPIONA! Milioni su uloženi, sve je potpisano, „delije“ mogu da slave

POSLEDNjI letnji kapitalac završio je u Zvezdinoj mreži. Bilo je povuci-potegni, ali će na kraju i Emanuel Late Lat (24) doći na "Marakanu" - ostalo je još samo da napadač iz Obale Slonovače potpiše četvorogodišnji ugovor i zaduži crveno-beli dres sa brojem devet, koji ga je čekao.

Uspeo je naš najtrofejniji klub još na kraju prethodne sezone da se sa igračem dogovori oko ličnih uslova, ali su se odužili pregovori sa Atalantom. Klub iz Bergama tražio je previše para, u jednom trenutku čak pet miliona evra, ali je ta cifra konačno spuštena za milion i po, što je bio maksimum koji je Zvezda htela da plati.

OVO JE RONALDOVA VILA Komšije besne, pogledajte kako će izgledati čudo od 33 miliona evra (FOTO)

Ovo je jedna od najvećih klupskih investicija, pažljivo izvagana, jer je procena sportskog sektora da je Late Lat veliki potencijal na deficitarnoj poziciji klasičnog centarfora, odnosno da će da biti pravo pojačanje i za Ligu šampiona, naravno u okviru Zvezdinih mogućnosti.

Iako je bio u Atalanti od osme godine, kada je sa majkom stigao u Italiju, zanimljivo je da nije upisao ni jedan meč u Seriji A. Za prvi tim je debitovao debitovao avgusta 2016. godine protiv Kremoneza u Kupu Italije, a u tom takmičenju je postigao i prvi gol, januara 2017. godine i to protiv Juventusa u Torinu.

Usledile su brojne pozajmice – Pistojeze, Karareze, Imoleze, Pjaneze, Pro Patrija, SPAL i na kraju švajcarski Sen Galen, gde je u prošloj sezoni „eksplodirao“, na 34 utakmice postigao je 16 golova, uz četiri asistencije. Kada se pogleda na koji način trese protivničke mreže, brzo se zaključi da je izuzetno spretan i eksplozivan u protivničkom šesnaetsrcu (nekada i previše brza), a sa visinom 176 cm dobro se služi i glavom.

Uskoro sa ekipom

NAJAVLjENO je da će se Late Lat već danas ili sutra priključiti ekipi, koja se nalazi u Sankt Peterburgu na drugom delu priprema. Brzonogi napadač je preskočio prijateljski meč sa Zenitom, pa se očekuje da će dobiti određenu minutažu na sledećim proverama, protiv Nefčija (8. jul) i Fenerbahčea (12. jul).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter