Izvor: B92
30.03.2024 u 16:27
0

„JOKIĆ NIJE NAJBOLJI, MOGLI SMO DA PREĐEMO U PARTIZAN“: Toni Kukoč ovim izjavama ŠOKIRAO Srbe

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč prethodnih dana je u žiži javnosti, zbog dolaska u Beograd i prikazivanja filma o njegovoj karijeri pod nazivom "Magična sedmica".

Bio je gost KK Partizan u meču Evrolige protiv Olimpijakosa, ali i dao nekoliko intervjua u kojima je govorio o pojedinostima iz svoje karijere, ali i trenutnog stanja u NBA ligi.

Tako je Kukoč istakao da Nikola Jokić, bez obzira na svoja dosadašnja dostignuća, nije najbolji igrač sa ovih prostora.

„Jokić nije atleta, ne trči brzo i ne skače kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da utakmicu uvede u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom ‘modu’. Kad uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara onda može da radi šta hoće“, rekao je Kukoč za „Žurnal“, pa dodao:

„Možda će biti, ali još nije najbolji sa ovih prostora u NBA. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojim visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je i on dominirao kao centar..Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru“.

 

„Mogao sam da budem igrač Partizana. Tačnije, mogli smo Dino Rađa i ja da budemo igrači Partizana. Moglo je da se desi, ali nije“.

Zatim je pojasnio celu situaciju.

„Ne znam koliko je to zaista tajna. Dok smo Rađa i ja bili u Puli na pripremama reprezentacije došao nam je Dragan Kićanović i predložio da pređemo u Partizan. Kića je tada bio direktor kluba, a nas dvojica igrači Jugoplastike koja nam još nije nudila ugovor. Lepo nas je nagovarao, rekao da je sve pripremljeno, da će sve biti brzo završeno. Onda smo nas dvojica zvali kućama i rekli roditeljima da imamo ponude za prelazak u Partizan. Ja sam rekao da hoću da idem. Onda su naši roditelji zvali ljude iz Jugoplastike, a oni čim su čuli šta se dešava zvali su nas i rekli da se vratimo u sobu, zaključamo i da ne izlazimo dok oni ne dođu. Tako smo i uradili. Zaključali smo se u sobi i ostali igrači Jugoplastike“.

Tako su i Rađa i Kukoč uspeli da zaobiđu govore mržnje i da ne zauzmu nijednu stranu prilikom raspada Jugoslavije.

„Možda zato što sam otišao 1991. Nisam imao vremena da se bilo kome zamerim. Rat nisam mogao da zanemarim, da se pravim da ne postoji, ali mogao sam više da igram košarku i da se brinem o ljudima sa kojima sam odrastao“, rekao je Kukoč.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter