Izvor: Nova
29.11.2023 u 09:19
0

JOKIĆ POSTAVIO NOVI REKORD: Denver se podigao i zablistao protiv nove NBA zvezde (VIDEO)

Nikola Jokić je odlučio da uzme sve u svoje ruke i da se pita za sve na terenu.

Srpski centar je odlučio da podigne svoj nivo igre maksimalno u trenucima kada se tim mučio bez Džamala Mareja.

Protiv San Antonija je ubacio čak 39 poena za Denver (rekord sezone) u pobedi od 132:120, a za razliku od nekih prethodnih mečeva imao je i podršku saigrača.

Jokić je proveo na terenu 34 minuta (nešto manje nego u poslednje vreme), ali je uspeo da pogodi 17 od 29 šuteva iz igre (bez šuta za tri poena) uz 11 skokova i devet asistencija i tako učestvuje u čak 64 poena Denvera. Ipak, samo jedna asistencija mu je nedostajala da dođe do novog tripl-dabla.

Dosta retko se, pogotovo u poslednje tri sezone, dešava Jokiću da meč završi bez pokušaja za tri poena, ali prethodne večeri nije bilo potrebe za tim. Prosto tim je bio na svom uobičajenom nivou, pogađao je trojke, pa nije bilo potrebe da se dodatno širi iz reketa.

Sparsi više ne pamte kada su poslednji put slavili u Koloradu, a stigli su do 12. poraza zaredom. Viktor Vembanjama koji je meč otvorio sa sedam poena, završio je susret sa 22 poena, 11 skokova, čak šest ukradenih lopti i četiri blokade. Postao je prvi novajlija u istoriji lige koji je stigao do takvog učinka.

„Volim da donesem nešto novo za svaki meč. Drago mi je da svoje ime već sada mogu da stavim u istoriju. To je dobar osećaj“, poručio je Vembanjama.

Ipak, teško da je dobar osećaj činjenica da je svestan da su Sparsi na dobrom putu da postave negativni rekord franšize. Trenutno imaju 12 poraza zaredom, u sezoni 1988/1989 godine su imali 13, a prošle godine čak 16 poraza pre nego što su uspeli da slave.

Tim iz Teksasa mora da pronađe pravu formulu kako bi se podigao i sprečio neizbežni pad. Nešto bi mogli da nauče upravo od Denvera, ali i Nagetsi pokušavaju da shvate nešto o sebi. Dok na domaćem parketu imaju 8-0, na četiri od poslednjih pet gostovanja su pretrpeli poraze. To je dovelo do toga da budu eliminisani iz NBA kupa od Hjustona (ukoliko ne dobiju specijalnu pozivnicu), ali i da mnogi zbunjeno češu glavu. Jedan od njih je Majkl Porter Džunior koji je ubacio 25 poena San Antoniju (Redži Džekson dodao 20).

„Svi smo frustrirani zbog toga što pokušavamo da shvatimo zašto igramo tako drugačije i u drugačijem ritmu. Više trčimo kada igramo na domaćem parketu. Ne znam šta je u pitanju, ali moramo to da dokučimo“, poručio je Porter.

Još jedan dodatni problem u moru problema ovog novembra za Denver je i povreda Erona Gordona koji je presedeo čitav meč protiv Sparsa zbog povrede pete desne noge. To je ranije dovelo do toga da protiv Hjustona gledamo njegov festival promašaja uz šut 0 od 12.

Trener Denvera Majkl Meloun je najavio i da će nešto veću minutažu imati Deandre Džordan kako bi se Jokić odmorio što je više moguće. Džordan je odigrao 12 minuta, a za šest minuta u prvom poluvremenu je postigao šest poena (pogodio sva tri pokušaja), a do kraja je stigao i do šest skokova i asistencije.

NBA rezultati

Petak

Boston – Atlanta 113:103

Memfis – Minesota 97:119

Njujork – Finiks 113:116

Orlando – Šarlot 130:117

Bruklin – Čikago 118:109

Klivlend – Toronto 105:102

Denver – San Antonio 132:120

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter