Izvor: happybsc
14.01.2024 u 17:12
0

JUBILARNI ROĐENDAN ROBIJA PROSINEČKOG: Slavna legenda pre dva dana proslavila 55, čestitao i klub iz Ljutice Bogdana

Bivši hrvatski fudbaler i trener Robert Prosinečki proslavio je pre dva dana 55. rođendan. Proslavljenog vezistu su zbog igračke snalažljivosti i driblinga često nazivali „poslednjim romantičarom“. Posle karijere retko se pojavljuje u javnosti

U svojoj igračkoj i trenesrskoj karijeri Zvezdi doneo Bari, Hrvatima bronzu, BiH elitu. . . !

Kada osvojiš Kup šampiona (preteču Lige šampiona) to znači da si veliki igrač. Kada tome dodaš zvanje najboljeg mladog fudbalera sveta, plus osvojenu bronzu na Mundijalu to onda znači da si mnogo veliki igrač.

@zvezdina_arhiva Danas 55. rođendan proslavlja bivši fudbaler i trener Crvene zvezde – Robert Prosinečki. Za crveno-bele je igrao 4 godine, osvojio je tri šampionske titule i jedan nacionalni kup, a bio je jedan od najvažnijih igrača u osvajanju Kupa evropskih šampiona 1991. godine. Krajem 2010. godine, Prosinečki se vraća u Crvenu zvezdu, ali ovoga puta kao trener. Ekipu je predvodio do avgusta 2012. godine, a za to vreme je osvojio jedan nacionalni kup. Srećan rođendan! @FK Crvena zvezda #zvezda #fkcz #czv #crvenazvezda #zvezdaježivot #zvezdinaarhiva #fyp #viral ♬ original sound – Zvezdina arhiva

Još kada tome dodaš i trenerske uspehe, kao i kada je sa Bosnom plasirao u A diviziju Lige nacija, onda to znači da si sa 50 godina srušio gotovo sve fudbalske barijere. Još kada si rođeni dribler, igrač razonrnog šuta i teledirigovanih lopti… Onda možerš da imaš taj luksuz da se ne pamti svaka tvoja utakmica u karijeri. Ali onu koju si odigrao dobro – pamtiće se zauvek.

Baš ovakvu posvetu može neko da napiše Robertu Prosinečkom, jednom od najboljih igrača ikada rođenih na prostoru od Vardara, pa do Triglava. Veliki Žuti, kako u Srbiji i Hrvatskoj, zovu Roberta Prosinečkog

O karijeri  Roberta Prosinečkog manje više je sve poznato. Uz podršku oca Đure uspeo je da prevaziđe vekovnu nepravdu Ćire Blaževića i u Zvezdi pronađe ono što mu je bilo potrebno. Klub koji je mu je dao bezgranično poverenje. Ni ove godine klub ga nije zaboravio kao jednoj od svojih najvećih legendi klub mu je čestitao jubilarni 55 rođendan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@zvezdine_legende)

Robert Prosinečki unikatni primerak fudbalske vrste. Soft verzija fudbalskog boema, koji nikada nije hteo da se odrekne hedonizma, predstavlja personifikaciju jugoslovenske škole fudbala. Mada to zvuči kao opšte mesto, i tokom treće četvrte i pete decenije života Prosinečki je uspevao da ujedinjuje nekada veliku državu.

Uostalom, Crvenoj zvezdi je zajedno sa saigračima iz zlatne generacije doneo trofej u Bariju, hrvatskom nacionalnom timu odužio se bronzom na Prvenstvu Sveta 1998. godine. Na kraju uspeo je da se Bosnom i Hercegovinom stigne do A divizije.

Kome je, ipak, Prosinečki najviše doneo? Objektivno Crvenoj zvezdi. Vezao se za taj klub emotivnim lancima, o čemu svedoči i ona promacija na Marakni u zimu 2010. godine. Kada su svi bežali od Zvezde, on je preuzeo odgovornost. Do nekih većih uspeha nije mogao. Osvojio je Kup i zaslužio čestitke navijača. Pre toga je bio uz Dejana Savićevića najveći magnet za navijače da dolaze na stadion.

Na Marakani se tačno ocrtao njegov  trenerski potencijal, ujedno i trenerski limit. I danas Prosinečki odoleva savremenim fudbalskim tendencijama koje podrazumevaju matematičke proračune, naučna istraživanja, merenje laktata, i geometriju.

Pokušava sve da odradi na šmek i suvu inteligenciju. U nedavnom intervjuu španskim medijima je rekao

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki za španski „As“ rekao ko je najbolji fudbaler sa kojim je igrao u istom timu i zašto nije vodio sportski život.

Hrvatski fudbaler bio je poznat i po tome da je u Španiji igrao za dva najveća kluba – Real Madrid i Barselonu, ali je njegovo srce danas na stani „belih“.

– Otkako sam napustio klupu Olimpije iz Ljubljane, posmatram, analiziram fudbal i čekam da se pojavi neki zanimljiv predlog. Imam dvije starije kćeri, jedna je u Londonu, a druga živi ovde u Zagrebu. Još uvek stvarno želim da nekog treniram – rekao je Prosinečki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter