Izvor: HAPPY BSC
25.03.2024 u 18:00
0

SRBIJA DOBILA KIPAR 1:0 Orlovi rano poveli, Mitrović promašio penal

Kipar i Srbija odigrali su prijateljsku utakmicu koja je završena rezultom 1: 0 za reprezentaciju Srbije.

2 POLUVREME
 

90 Pileas je izbio sam ispred Rajkovića, golman Srbije brani.

90.  Gačinović je izbio ispred golmana, ali umesto šuta, probao je dribling.

88.  Umesto Kirijakua ulazi Pileas. Umesto Pitasa ulazi Kakulis.

87. Jović je bio u prilici.

85.  Umesto Erhana Mašovića u igri je Strahinja Eraković.

78. Opasan start Koreje otvorenim stopalom na Tadiću. Žuti karton za vezistu Kipra.

76.  Samed Baždar menja Sergeja Milinkovića-Savića. Njegov debi za Orlove.

67. Domaći tim je izveo tri kornera u veoma kratkom periodu.

65. Auh, kakve dve šanse za Kiprane. Prvo je Pitas pogodio stativu, a u nastavku Koreja nije ubacio loptu u gol sa dva metra u situaciji kada je bio potpuno sam.

63. Ulaze Mijat Gaćinović i Saša Zdjelar. Izlaze Aleksandar Mitrović i Filip Kostić.

60. Tadić je bio u prilici za gol, ali je na nekih 5-6 metara od gola intervenisao Kirijaku. Ušao je telom u Tadića, ali i uspeo da izbaci loptu. Sudija iz Italije se nije oglasio.

56. Mašović nije imao rešenje sem da s leđa povuče za dres Pitasa. Opravdano dosuđen prekršaj i karton.

54.  Lepa upotrebljiva lopta ka Kostiću koji je mogao da izbije 1 na 1 sa golmanom Molom, međutim, čuvar mreže domaće ekipe je za malo bio brži.

50. Akcija Srbije je počela od Živkovića na desnoj strani, preko Mitrovića i Jovića je stigla do Kostića koji je sa 15-tak metara pogodio spoljni deo mreže.

48.  Domaćin je ušao agilnije u drugo poluvreme. Rezultat toga je pokušaj Pitasa sa oko 16 metara. Lopta ide preko gola.

46. Istorijski trenutak na početku drugog poluvremena. Dušan Tadić je zamenio Lazara Samardžića i tako postao rekorder sa najviše nastupa u dresu Srbije.

1 POLUVREME:
42′ – Jedan od retkih napada Kipra tekao je po levoj strani. Koreja je centrirao, Pitas zahvatio loptu glavom, međutim bio je neprecizan.31′ – Domaći fudbaleri su u dva navrata pokušali da preskoče sredinu tražeći dugim loptama Pitasa. U oba navrata naši bekovi su dobro intervenisali.28′ – Srbija ima inicijativu, napada, ali nema konkretnu priliku za gol. Ovog puta su Mitrović i Milenković okušali šut ali su izblokirani.25′- Lepa akcija Srbije po levoj strani, Mitrović je glavom šutirao posle centaršuta Kostića, ali pravo u golmana.
11′ – Srbija je prokockala penal! Aleksandar Mitrović je sporo krenuo ka loptu šutirao nisko, levo, a golman Žan Mal (rođeni Švajcarac) je „pročitao“ gde treba da se baci i odbranio je taj jedanaesterac.10′ – Penal za Srbiju! Mitrović je dodao loptu Samardžiću, ovaj šutirao sa desetak metara, a Laifis podigao ruku i skrivio jedanaesterac.

7′ – Sergej Milinković Savić je strelac, posle brzo izvedenog slobodnjaka od strane Lazara Samrdžića s desne strane!

4′ – Povređen je reprezentativac Kipra Karo i odmah se traži izmena za njega. Pao je na rame prilikom brobe za loptu sa Lukićem. Isprva nije delovalo kao da je to teža povreda, ali… sa bolnom grimasom izlazi, uskoro će ga zameniti Kiprijanu.

3′ – Malo je delovala zbunjeno odbrana Srbije, dva ne baš sjajna dodavanja desila su se na rubu kaznenog prostora usled presinga rivala, ali se na kraju dobro iznela lopta na suparničku polovinu terena.

Evo i sastava!Srbija: Rajković – Milenković, Mašović, Babić – Živković, Mijailović, Lukić, Kostić – Samardžić, S. Milinković-Savić – Mitrović

Uoči meča

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je u četvrtak ubedljiv poraz u Moskvi: Rusija je savladala „orlove“ sa 4:0 (2:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u nestvarnoj, istinski bratskoj atmosferi.

Poslednji duel između Srbije i Kipra odigran je u Užicu 2016. godine, u tamo je naša reprezentacija pobedila sa 2:1 golovima Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter