Izvor:
06.09.2017 u 17:59
0

Đorđević: Kalkulacija ima, ali ne i kod nas!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević kaže da očekuje da njegova ekipa nastavi u istom ritmu i sa ozbiljnim pristupom dočeka duel sa Belgijom na kraju grupne faze Evropskog prvenstva u Istanbulu.

"Želimo da uđemo u meč sa dobrim pristupom, Belgijanci igraju atipično sa dve "četvorke", imamo vremena da se spremimo i podignemo koncentraciju. Kalkulacije ne postoje u nama, ali ih generalno ima, gledamo samo svoj tanjir. Hoćemo da svaki duel odigramo na najbolji mogući način", rekao je Ðorđević na konferenciji za medije.

Njega posebno raduje što nema povreda igrača u jakom ritmu utakmica u grupnoj fazi.

"Belgija igra jako organizovano, dobru košarku, iskusni su na bekovskim pozicijama, odlični šuteri, atletski snažni. Ipak, idemo na pobedu, radićemo naše stvari i tako ćemo se spremiti. Postoji zrelost u nama da svakom protivniku priđemo na pravi način".

Ðorđević je apostrofirao odličnu komunikaciju igrača na terenu koja donosi stabilnost ekipi.

"Nekad ni ne mogu ne vidim kako igrači šapuću jedni drugima. Imamo neke naše znake, jako je bitno da pričamo, a pojedinci su stidljivi i moramo da ih "poguramo".

Plejmejker Stefan Jović zadovoljan je skorom od četiri pobede i jednim porazom, za trenutno prvo mesto D grupe EP.

"Odradili smo sjajan posao u dosadašnjem toku, imamo dobar skor. Najbitnije je da smo dobro odreagovali posle poraza od Rusije, meču u kojem smo bili nerovozni… Prava stvar je da smo reagovali protiv Turske i pobedili u rezultski lakšem meč protiv Velike Britanije. Na nama je da savladamo Belgiju i vidimo sa kojeg mesta idemo dalje", rekao je Jović.

Jović je otkrio da se tek sinoć prvi put susreo sa kalkulacijama u razgovoru sa novinarima, što je obradovalo selektora Ðorđevića.

"Što se tiče društvenih mreža, nemamo ni vremena za njih jer smo maksimalno fokusirani na sve što sledi. Posle Rusije smo do duboko u noć ostali da razgovaramo da vidimo šta treba da radimo i popravimo", zaključio je Jović.

Utakmica između Srbije i Belgije igra se sutra od 16.15 sati u "Ulker areni" u Istanbulu.

tanjug.rs
foto: kss.rs, fiba.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter