Izvor: BSC happy portal
22.06.2023 u 11:20
0

VENČANI KUM PORODICE JOKIĆ EKSKLUZIVNO ZA BSC HAPPY PORTAL: „Svi smo se iznenadili kako je taj mali odjednom napravio čudo“ (FOTO)

Narodni učitelj i trostruki kum porodice Jokić, u razgovoru sa ekipom "BSC Happy portala" otkriva kakva je najuža porodica proslavljenog košarkaša i koji je razlog njegovog uspeha.

Venčani kum oca Nikole Jokića, Branko Tiodorović, učitelj je u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, koju je pohađao srpski košarkaš. Branko je imao priliku da prati njegovo odrastanje, da nam iz prve ruke kaže koliko je važan pojam porodice i kako je to izgledalo u domu Jokića.

JOKIĆEV KUM EKSKLUZIVNO ZA BSC HAPPY PORTAL OTKRIVA INTIMU: „Gledao sam ga dok je odrastao, svake godine idemo zajedno na Taru“ (FOTO)
  • Važno je naglasiti kod porodice Jokić, sa osvrtom na Nikolu a i na njegovu braću, da su to deca koja su od malih nogu izuzetno vaspitana. Kum Bane je znao samo očima da ih pogleda i oni sve razumeju, a njihova majka Zlata Jokić zvana Beba, ona ih je „muštrala“. U kući je bilo reda, bili su pedantni, uredni i ponavljam izuzetno vaspitani. To je veoma važno jer danas se mnogi čude kako je Nikola takav momak. Zaradio je toliko novca, a tako se obično ponaša. Ide gradom, sa svima se grli i pozdravlja. Tipičan primer njegove skromnosti odlikuje se kupovinom prvog konja,  a ne otvaranjem kafića i posedovanjem skupih kola, jednstavno njega to ne zanima. Ljubav prema konjičkom sportu i konjima je prevagnula. Slava ga nije promenila, a tu leži ključ uspeha, karakter se formira u detinjstvu, što je još jedna potvrda značaja dobrog roditeljstva. Nikola je u svojim roditeljima prepoznao normalan život koji su mu oni ponudili. Skromnost, sve ljudske vrline i ljubav prema konjima nasledio je od oca i majke.

Pre svih menadžera, Branislav je imao veliku ulogu o otkrivanju talenta svog sina. Cela porodica je zaslužna za njegov uspeh, a Nikola je iskoristio svoj talenat, bio uporan, trenirao i iznjedrio u same vrhove sporta.

  • Bane je imao neko sedmo čulo za njega. On je takođe voleo sport i igrao je košarku. Nije odustajao i verovao je u svoju decu. Da nije bilo tako, otac bi ga povukao sa terena. Na žalost, Strahinja i Nemanja su zbog povreda morali da prestanu sa treniranjem. Svi smo se iznenadili kako je taj mali odjednom napravio čudo. A istina je što kažu da je jeo burek i nije mogao da uradi tri skleka, a odjednom je iskočio i napravio čudo. Opet naglašavam da bi bio taj karakter, a to mnogima nije jasno, mora biti stabilna porodica i da se neguju prave vrednosti. Isto je kao i kod porodice Đoković.
BSC HAPPY

 

Kako kažu – iver od klade ne pada daleko, što je slučaj ove familije. Kumovi su voleli tamburaše i prošli su tu školu. Bane je ljubav prema pesmi, druženju i konjima takođe preneo na svoje sinove.

  • Kum i ja smo se mnogo družili, živeli smo mladost. U našem društvu uvek su bila i njegova deca. Kumovi su ih uvek vodili sa sobom gde god da su išli, pogotovo Nikolu. Kad zovem kuma da dođe u kafanu, mora doći i njegova supruga a onda je bilo pitanje kako da dođe ona, kad mora da spremi troje dece za spavanje. Međutim, ona ona to ne propušta, spremi decu i dolazi sa svojim suprugom. Tako je to išlo, sve u hodu. Puno je anegdota bilo, vodila nas je pesma i uvek smo u kafani bili srećni. To je bilo mesto rezervisano za druženje, radost i osmeh.

Nikola je odrastao u patrijahalnoj porodici, u kojoj je vladala harmonija i svako je imao svoj zadatak kao roditelj. Vezan je za oba roditelja, a u svojim izjavama uvek ističe koliko mu znači porodica. Sve što ima i nosi u sebi odraz je vaspitanja roditelja.

  • Davno je to bilo, družili smo se kao i obično uz tamburaše, gledali smo stare slike, a Beba je u jednom trenutku izvadila Banetove porodične fotografije,a pored su stajale slike kada je Strahinja imao desetak godina. Onda sam uzeo te dve fotografije, Strahinju sam držao u krilu i pitao sam ga: „Da li znaš na kojoj slici si ti, a na kojoj je tvoj tata?“ Nije mogao da prepozna, eto koliko su bili slični. To je po pitanju spoljašnjeg izgleda, po unutrašnjim osobinama i karakternim crtama teško je reći. Imaju i majčino i očevo.

Mnogo je uložio u svoj rodni grad, zbog sporog načina života, NBA zvezdi mnogo prija Sombor. Sugrađani imaju samo reči hvale za Nikolu.

  • Izuzetno mi je drago, prirodno je i normalno bez ikakve sujete da svima bude drago što je Nikola iz ovog grada. On je lokal patriota, što je i više puta pokazao. Drago mi je što je grad Sombor prepustio porodici Jokić da urede hipodrom. Predlagao sam im da sve to podignu na još viši nivo. Planove neću otkrivati, svi mi želimo da štala Dream Catcher bude uvek prva i da pobeđuje, ali to će moći samo ako sve bude na ozbiljnom i profesionalnom nivou – do detalja nam je ispričao Tiodorović.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter